Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Murat Barış portre.

12.05.2013 15:07

Foto: Murat Barış portre.

===

'Carmina Burana' son kez büyüledi

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 2012-2013 sanat sezonunu 'Carmina Burana' konseriyle noktaladı. Konser öncesi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde kapanış kokteyli de düzenlendi. İzleyiciler, hoş sohbetlerin ardından konser salonuna geçti. Sanatseverler, bu kez opera-bale yerine ANTDOB'un dev orkestrasından muhteşem bir konser izledi.

Orkestrayı, Türkiye'nin en iyileri arasında gösterilen şef Gaetano Soliman yönetti. Konserde, güçlü solistlerden Nurdan Küçükekmekçi Aydın (soprano), Devrim Demirel (tenor), Temer Peker (bariton), Yücel Yalçın (piyanist) ile Ankara Opera ve Balesi sanatçısı Beran Sertkaya sahne aldı. Eserler, orkestra, solist, koro ve çocuk korosundan oluşan 120 kişilik kadroyla seslendirildi. Konser, alkışlar arasında sonlandı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Solistler ve orkestradan görüntü

===

Borsada başkan değişmedi

KUMLUCA Ticaret Borsası seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan Fatih Durdaş'ın listesi sandıktan çıktı. Kumluca Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan Fatih Durdaş ile Cengiz Kara yarıştı. Seçimde kullanılan 61 oydan 40'nı alan Durdaş'ın listesi alırken, diğer aday Cengiz Kara'nın listesi ise 21 oyda kaldı.

Seçim sonuçlarının ardından kısa bir değerlendirme yapan Durdaş, "Borsada 2009'da ilk kez seçildik. İlk işimiz borsayı borçtan kurtarıp kendi hizmet binasını kazandırmak oldu. Bugün de kayıtlı üyelerimiz, yönetimimizin karnesini verdi. Bizler bir nefer gibi Kumluca'nın menfaati için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Oy veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Seçimden

===

Korkuteli'nin can simidi mantar

KORKUTELİ'nde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen 'Mantarcılıkta Yeni Yaklaşımlar Projesi' kapsamında 'Mantarcılıkta Markalaşma Paneli' düzenlendi. Öğretmenevindeki panele, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılınç, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Panelde konuşan Kaymakam Karahan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de kültür mantarı üretiminin yüzde 62'lik kısmının Korkuteli'nde yetiştirildiğini söyledi. Kaymakam Karahan, bu nedenle mantar üreticileri ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi gerektiğine işaret etti. Panele konuşmacı olarak katılan mali müşavir Orhan Tat, sektörde markalaşmak için yapılması gerekenleri anlattı.

KORKUTELİ İÇİN ÖNEMLİ

Şirketleşme için iyi yönetim ve planlama, markalaşmak içinde reklamın şart olduğunu vurgulayan Tat, şirketlerin ve markaların önemine de değinerek, mantarcılıkta örgütlenme eksiği nedeniyle tarımının gelişmediğini söyledi. Korkuteli Kaymakamlığı Avrupa Birliği Proje Koordinatörü İbrahim Emre Gürsoy ise mantarın Korkuteli için ayrı bir önemi olduğu belirterek, Korkuteli'nin, Türkiye'nin kültür mantarı ve kompost üretim merkezi durumunda olduğunu hatırlattı.

TOPRAKSIZ TARIM UYGULAMASI

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 19 bin 501 ton kültür mantarı üretildiğini, bunun yüzde 62'lik kısmı olan 12 bin tonunun Korkuteli'nde üretildiğini aktaran Gürsoy, "Polikültür tarımının yoğun olduğu Antalya'da, topraksız tarım üzerine ilk çalışmalar Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde başlatıldı. Kentte 59 özel sektör kuruluşunda toplam 1875 dekarlık serada cocapeat, rockwoll, volkanik tüf, torf, torfperlit ortamlarında sebze ve kesme çiçek üretimi yapmaktadır. Ayrıca büyük çiftçilerde topraksız tarıma yönelmeye başlamışlardır" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Panelden fotolar

===

Demre'de başpehlivan Orhan Okulu

DEMRE Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Hıdrellez Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Orhan Okulu oldu. Demre Güreş Sahası'nda düzenlenen güreşlere, 19'u başpehlivan olmak üzere 285 güreşçi katıldı. Güreşleri, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kumluca Belediye Balkanı Hüsamettin Çetinkaya, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras, Beykonak Beldesi Belediye Başkanı Recep Turan, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, CHP Antalya İl Başkanı Devrik Kök ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kıyasıya mücadelelere sahne olan güreşler öncesinde güreş ağalığı seçimi yapıldı. Güreş ağalığını 55 bin liraya reklamcı Erkan Saltoğlu aldı. 19 başpehlivanın katıldığı güreşlerin yarı finalinde Orhan Okulu, Ünal Karaman'ı, İsmail Balaban ise Süleyman Aykırı'yı yenerek finale yükseldi. Ancak, İsmail Balaban yarı finalde sakatlanınca final karşılaşmasına çıkamadı. Balaban Demre Devlet Hastanesi'ne tedaviye alınırken, Orhan Okulu başpehlivan oldu.

Dereceye girenlere madalyaları Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile Kaymakam Yusuf İzzet Karaman tarafından verildi. Başgüreşlerde PTT adına katılarak üçüncü olan Ünal Karaman'a madalyasını, kuzeni Kaymakam Yusuf İzzet Karaman taktı. Güreşlerde kendi boylarında dereceye girenlere de madalya ve para ödülü verildi. Demre Hıdrellez Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan geçen yılın Kırkpınar Başaltı birincisi Orhan Okulu, hedefinin Kırkpınar'da altın kemer olduğunu söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Güreşlerden

===

MHP'den ADD'ye maddi destek

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Kumluca Şubesi, geleneksel hale gelen 'Vatan, Cumhuriyet, Emek' yemeği Finike Yat Limanı Pergole Restaurant'ta verildi. Yemeğe, CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hacer Özer ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Çetinkaya, Halit Barut, ADD İl Başkanı İbrahim Daş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zerrin Diker'in şarkılarıyla başlayan geceye, Eğitim-İş Finike Şubesi Müzik Topluluğu ve eğitimci Tankut Sazlı da türküleriyle renk kattı. Gecede, ADD'ye gelir sağlamak amacıyla Gülten-Mehmet Gökkaya çiftinin yaptığı Atatürk portreleri açık arttırmayla satışa sunuldu. Tablolardan birisi 1700 TL'ye Mehmet Ali Özdemir tarafından satın alınırken, diğeri ise 1000 TL'ye Rahmi Açıkyürek tarafından alındı. Açıkyürek, satın aldığı tabloyu öğretmenine hediye etti.

Katılımcıların ADD Kumluca Şubesi'ne bağış yaptığı gecede, MHP Kumluca İlçe Teşkilatı da 1000 TL'lik destek verdi. MHP'nin yaptığı bağış katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Gecede konuşan ADD İl Başkanı İbrahim Daş, "Zor şartlar altında bulunan Türkiye'de yapılan anketlerde, halkımızın açılım sürecine destek vermediği ortaya çıktı. PKK, Kandil'e değil, Suriye'ye gidiyor. Orayı böldüklerinde tekrar geriye dönecekler. El ele, birlikte olalım, bu oyunları bozalım" dedi.

ADD Kumluca Şube Başkanı Haluk Yılmaz ise, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kurulan ulus devletin ve cumhuriyet kazanımlarının yok edilmek istendiğini söyledi. Türk halkının artık gerçekleri çok daha iyi gördüğünü belirten Başkan Yılmaz, "Topraklarımızın, limanlarımızın, sularımızın, madenlerimizin, fabrika, banka ve kurumlarımızın yabancılara neden ve nasıl satıldığını halkımız görüyor" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Geceden

===

Gönüllüler Burdur Gölü'nde temizlik yaptı

BURDUR Valiliği ve belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, TEMA Vakfı ile çeşitli derneklerin katılımıyla Burdur Gölü kenarında çevre temizliği yapıldı. World Cleanup 2013 etkinlikleri kapsamında Burdur Gölü'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar, 'Let's Do It' (Haydi Yapalım) Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ın eşi Hatice Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın eşi Şevkiye Akkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Serdar Başgül ve Hasan Duygulu, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram ve çeşitli derneklerin temsilcileri katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren TEMA Vakfı İl Temsilcisi Gülser Bülbül, 'Dünya Temiz' hareketine destek vermek, çevre sorunları konusunda farkındalığı artırmak, bireyleri çöp atmaktan kaçınmaya, çevreyi korumaya teşvik etmek ve çevre temizliğine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ise bu tür etkinliklerin bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Yürüyüşe katılanlar daha sonra Burdur Gölü kenarına giderek temizlik yaptı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

MASİAD üyeleri toplandı

MANAVGAT Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) 2013 yılı 4'üncü olağan toplantısı Lake& River Side Otel'de yapıldı. MASİAD üyeleri ve eşlerinin katıldığını toplantıda, MASİAD Girişimci İş Kadınları Kurulu üyesi psikolog Ece Ergür İbiş, 'Aile İçi İletişim' konulu sunum yaptı. Konukların ilgiyle izlediği sunumda, İbiş, sorulara da cevap verdi.

Sunumda, özellikle eşler arasında yaşanan iletişim kazalarının sebep ve sonuç ilişkileri üzerinde durularak tavsiyelerde bulunuldu. Sunumun ardından Psikolog Ece Ergür İbiş'e MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş tarafından teşekkür plaketi verildi. Ayrıca MASİAD'a üyelik başvurusu kabul edilen Gezer Teknik ve İklimlendirme Ltd.Şti. sahibi Mehmet İkbal Gezginer'e MASİAD Basın Sözcüsü Okan Akın tarafından üyelik sertifikası takdim edildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantı ve sunum

===

ITSO'da sandıktan beyaz liste çıktı

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası'na (ITSO) bağlı üyeler dört yıl boyunca başkanlık yapacak ismi belirlemek üzere sandık başına gitti. Seçimlerde, İsmail Rüştü Çelik pembe listeyle, Eyüp Avcular mavi listeyle, Şükrü Başdeğirmen ise beyaz listeyle seçime girdi. 4 bine yakın üyesi bulunan ITSO'da, meslek komitesi seçimleri Merko Düğün Salonu'nda yapıldı. Oy verme işlemi saat 09.00'da başladı ve 17.00'da sona erdi.

17 meslek komitesinin yarışa girdiği seçimlerde sandıkların açılmasıyla heyecanlı bekleyiş başladı. Listelerde adı yazılı meclis üyesi adayları sandıklardan çıkacak sonucu merakla bekledi. Yapılan sayımlar sonucu Şükrü Başdeğirmen'in listesi tüm gruplarda üstünlük sağlayarak sandıktan çıktı. Salonda beyaz liste kurmayları arasında coşku yaşanırken, Başdeğirmen, seçim süreci boyunca kendisini yalnız bırakmayan kurmaylarına teşekkür etti.

Seçimin ardından açıklama yapan Başdeğirmen, böyle bir sonucun kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, "Çok emek verdik ve sonuçta kazandık. Isparta için hayırlı olsun. Bu aldığımız oyların yükü ağır. Bu oyların hakkını vermemiz lazım. Önemli olan bundan sonra dört yılda yapacağımız çalışmaların başarılı olması. İnşallah ekibimizle, arkadaşlarımızla bu memleket için güzle şeyler yapacağımıza inanıyorum. 17 grubu da almak amacıyla yola çıkmıştık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Şükür Başdeğirmen ve seçim sırasından foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement