Başkan Ergün'e Büyükbelen'de Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Başkan Ergün'e Büyükbelen'de Yoğun İlgi

Başkan Ergün\'e Büyükbelen\'de Yoğun İlgi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hafta sonu iftar sonrası Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen Beldesi'ni ziyaret etti.

29.07.2013 17:05

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hafta sonu iftar sonrası Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen Beldesi'ni ziyaret etti.

Belde sakinleri tarafından belde girişinde karşılanan Başkan Ergün'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mütevelli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı programını Büyükbelen Beldesi ile noktaladı. Büyükbelen ziyaretine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 23. Dönem Milletvekili Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Adnan Kesici, Büykbelen Belde Teşkilat Başkanı Hasan Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Ergün'ün konvoyunu belde girişinde karşılayan Büyükbelen sakinleri, belde meydanına kadar konvoya eşlik etti, burada tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, esnafa hayırlı işler diledi, vatandaşların ramazan ayını tebrik etti. Belde sakinleri Başkan Ergün'e büyük ilgi gösterdiği meydanda toplanan kalabalığa yönelik bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Manisa'nın seçimlere büyükşehir olarak gireceğini hatırlattı, Manisa Belediyesi'nin tüm alanlara hizmeti ulaştıracak güçte olduğunu ifade etti.

"1 MİLYON 350 BİN NÜFUSA HİZMET GÖTÜRÜLECEK"

Akkal'ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Ramazan akşamında Büyükbelen sakinleriyle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden ve Büyükbelenlilerin Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik eden Başkan Ergün, yerel seçimler ile ilgili bilgi verdi. Ergün; " 2009 Mart ayından bu yana geldiğimiz süre yaklaşık 4 yıl 3 aylık bir süre geride kaldı. Manisa Belediyesi olarak Manisa'da en güzel, öncelikle insanların mutlu olabileceği, akşamları aileleriyle, huzurlu bir şekilde yaşam sürecekleri çalışmalar yaptık. Tabi zaman zaman Manisa'ya geliyorsunuz. Bu güzellikleri bir şekilde yaşıyorsunuz. Geçtiğimiz yılın Kasım-Aralık ayında yeni bir kanun çıktı, Büyükşehir Belediye Kanunu. Artık Manisa Belediyesi 330 bin nüfusa hitap ederken, bundan sonra bütün il bütününde 1 milyon 350 bin vatandaşa il sınırları içerisinde hizmet götürmeye çalışacak. Tabi bunun artısıyla eksisiyle her iki yönü de var. Öncelikle sizleri ilgilendiren vergisel boyutları var. Bunlara çok fazla girmek istemiyorum. Bakkalın ruhsatından tutun, kahvenin her şeyine kadar Emlak Vergisi gibi çeşitli vergiler söz konusu. Bunları işin eksi tarafı olarak görüyorum" dedi.

"DELİKLERİ KAPATARAK GELİRİMİZİ ARTTIRDIK"

Büyükşehir Yasası'nın getirdiği en önemli artılardan bir tanesinin büyük bütçe olduğunu belirten Başkan Ergün, "Bu bütçe çok daha büyük hizmetlerin il bütününde programlanmasını getiriyor. Öncelikle mevcut belde ve köylerimizin altyapı sorunları, atık su arıtma sorunları, çevresel sorunlar, çöp sorunları ve ulaşım sorunları gibi hizmetlerin merkezden idaresini getiriyor. 2008 yılı itibariyle Manisa Belediyesi'ne aldığımız bütçe 65 milyon TL. Her sene Manisa Belediyesi, bütçesinde rekorları kıra kıra ve geçtiğimiz sene yüzde 101 bütçe gerçekleşmesiyle 2012 yılını 168 milyon TL ile yeni bir rekor kırdı. Allah nasip ederse bu sene 200'e gidiyor. Bu nasıl oluyor? Çok çalışılırsa oluyor, delikler kapatılırsa oluyor. Başkalarının cebine giden akarlar kapatılırsa oluyor. Alınması gereken tahsilatları bir kamu kurumu gibi yaparak ve delikleri kapatarak, Manisa Belediyesi gelirlerini arttırdı" dedi.

"MAL SATARKEN DEĞİL, ALINIRKEN KAZANILIR"

Bütçe disiplinin sağlanması ile ilgili yapılan çalışmaları örneklerle anlatan Başkan Ergün, "Manisa Belediyesi'nin bir garajı var. Göreve geldiğim zaman bütün otobüslerin çıkış ücretlerinin alındığı garajda 75 bin TL ile 80 bin TL arası bir gelir söz konusuydu. Geldiğimizden 6 ay sonrası yaptığımız bütün hazırlıklarla orada kamera sistemi ve yeni bilgisayar sistemleri kurarak, bugün Manisa Belediyesi sadece geçtiğimiz ay itibariyle 288 bin lira gelir elde etti. Bu sadece bir örneği. Bir çöp işi yapılıyordu. Manisa Belediyesi'nin kasasından her ay 900 bin TL ilgili firmaya bedel ödeniyordu. Manisa Belediyesi olarak biz bu sistemi terk ettik. Manisa Belediyesi'ne 35 tane kamyon olmak üzere traktörleri de dahil bütün araçları sadece 2,5 milyon TL'lik yatırım yaparak, bu aylık 900 bin TL'lik gideri 450-500 bin TL'ye düşürdük. İşte sadece çöp işinde yıllık 5-6 milyon tasarruf sağladık. Bizim ticaret hayatımızda mal satılırken değil, mal alınırken kazanılır öğrendiğimiz bu. Bir park-bahçe işi yapılıyordu. Her ay 550-600 bin TL gibi bedeller ödeniyordu. Bunu belediye bünyesinde kendimiz organize ederek, tamamını ayda 150-200 bin TL gibi bir bedele düşürdük. İşte Manisa Belediyesi, buralarda artışlar sağlayarak 65 milyon TL'lik bütçeye karşılık 96 milyon TL borçla aldığı belediyeyi, bugün çok şükür borcunu da temizleyen ve gelirleri üzerinde üstüne koya koya Allah para yağdırıyor bize. Şuanda büyükşehir kapsamında da hizmetlerimizi artık köylerimize, beldelerimize yapmaya başladık" diye konuştu.

"KÖYLERE BİN 870 ADET ÇÖP KONTEYNERİ DAĞITILDI"

Hizmeti artık belde ve köylere yaydıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bugün Mütevelli'nin girişinin aydınlatmaları, parkının aydınlatmalarından tutun bulvar girişlerine, Koldere Meydanı gibi aklıma gelenlerden birkaçı bugün diğer belde ve ilçelerimizde de eksik ne varsa bilhassa merkez köylerde de bir ay içerisinde 70 köy camisinin aydınlatmalarını yaptık. Bunu şuanda Manisa Belediyesi yapmakta. En azından 100 tane köye ihtiyaçları doğrultusunda bank, parke taşı gibi eksikler gönderiliyor. Yine son bir ay içerisinde bildiğim kadarıyla bin 870 tane çöp konteyneri dağıttık. Manisa Belediyesi merkeze yakın bu bütün köylerde çöpleri artık toplamaya başladı. Bunların hepsi imkanlarla oluyor" dedi.

"KENT PARK PROJESİNDE YOK YOK"

'Manisa değişiyor' sloganıyla kent merkezinde başlatılan projeler hakkında da bilgiler veren Ergün, "Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu açtık. Anıtkabir'den ve İstanbul Fatih Müzesi'nden sonra Türkiye'de üçüncü. Görmeyenler varsa, Manisa'ya geldiklerinde burayı görmelerini istiyorum. Atatürk Gençlik Merkezi açtık Laleli'de. Bugün en az 1500-2000 arası gencimiz buradan faydalanıyor. Yeni başlayan bir Kent Park projemiz var. 170 dönümlük bir alanda içinde yok yok. Havuzundan tutun kafelerine kadar, futbol sahasından basketbol, tenis sahalarına kadar, çocuk oyun gruplarından tutun piknik alanlarına kadar vatandaşlarımızın faydalanacağı, Allah nasip ederse seçimlerden önce yılbaşında ilgili müteahhidin yer teslimiyle bütün Manisalıların hizmetine sunalım düşüncesindeyiz. Yine meclisimizden aldığımız karar gereği, Alparslan Türkeş adı verilmiş olan köprülü kavşağı da 1 ay sonra Allah nasip ederse açmış olacağız" dedi.

"SORUNLARIN ÜZERİNDE YOL ALIYORUZ"

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yakın zamanda bitirileceğini de dile getiren Başkan Ergün, "Şuana kadar Manisa Belediyesi bünyesinde yapılan en büyük yatırım, 20 milyon TL. Köprülü kavşak da 15 milyona yakın ikinci yatırımımız. Yine biraz önce bahsettiğim Kent Park projesi, 18-19 milyon TL'lik bir yatırım. Sonuç itibariyle şehirlerimizin en büyük sıkıntısı otoparktır. Subay Lojmanları'nın yerine otopark yapımı için yaklaşık 3 sene önce 24 daireyi subaylarımıza teslim ettik. Yaklaşık 18 aydan beri içinde oturuyorlar, güle güle otursunlar. Yine Batıkışla içerisinde ihalesini gerçekleştirerek, 4 milyon TL'lik yatırımla karargah binası ve er pavyonlarını da dahil edersek, 6,5 milyon TL protokol yaptığımız yeri daha geçen hafta teslim aldık. Ancak teslim edildi bize. Oraya 600 araçlık bir otopark startı verildi. İhalesi Ağustos ayı içinde yapılacak. Yine Hatuniye Camii ile Cumhuriyet Meydanı arasında yaklaşık 1 sene Anıtlar Kurulu izniyle yaklaşık 9 metre Kazımları yapılan alanın ihalesi 1 ay önce yapıldı. Ancak alamayan 2. firmanın KİK'e itirazı söz konusu. 1 ay içerisinde Allah nasip ederse onun da oluru gelince ikinci bir 400 araçlık otoparkı daha Manisa'ya kazandıracağız. Bunlar niye oluyor, yatırım için oluyor. Manisa'da sıkıntılı olan otopark ve trafik sorunu için yapılıyor. Türkiye'nin 81 ilinin en büyük sorunu trafik ve otopark. Biz bütün bunların üzerinde yol alıyoruz" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR VE BELEDİYELERİ DOĞRU İNSANLARA TESLİM EDELİM"

Manisa'da yıllardan beri yapılmamış olan imar planı ile ilgili başlattıkları ve reddedilen çalışmaları da aktaran Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabi yıllardan beri yapılamayan bir imar planı vardı. 25-26 sene sonra bir imar planı yapalım dedik. Manisa'nın önünü açalım dedik. Bugün Manisa'da kira fiyatları almış başını gitmiş. Yine arsalar üretelim, konut yapılacak alanlar üretelim dedik. Manisa'yı yeniden planlayalım dedik. Ama siyasi olarak önce evet dendi Meclis'te, sonra hayır dediler ve planın reddine gittiler. Bugün Manisa'da yıllardır yapılmayan üzerinde 2 sene emek verdiğimiz imar planını engellediler. Kalkan ellere saygımız var, demokrasiye saygımız var. Bunun kararını sizler, yani vatandaşlarımız verecek. Doğruyu, yanlışı bütün Manisalı görüyor. Biz sadece vatandaşı mutlu etmek, onlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Çok şükür çalmadık, çırpmadık, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik. Bunların bilinmesini istiyorum. Geride kalan 8 aylık süre içerisinde Allah bize sağlık sıhhat verdiği sürece bu hizmetlerimizi imkanlarımız dahilinde, kanunlar nezdinde yine sizlere yansıtacağız. Ama büyükşehir olunca çok daha büyük yatırım ve imkanlar gelecek. Bugün 200 Milyon TL'ye yaklaşan bu bütçe, büyükşehir olunca 1 katrilyona yaklaşacak. Yani bugünün bütçesinin 5 katı bir gelire sahip olacak belediye. O açıdan doğru ellere, doğru insanlara, çalmayacak insanlara büyükşehiri ve belediyeleri teslim etmenizi sizlerden rica ediyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun."

VATANDAŞLAR SORUNLARINI AKTARDI

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hükümetin aldığı oylara ihanet ettiğini savunan Akçay, 4 yılda bir vatandaşın önüne gelen sandıklarda bunun hesabının sorulmasını istedi. Gece yarısına kadar devam eden program sonunda vatandaşlar Başkan Ergün'ün yanına gelerek, sorunlarını aktardı. Büyükbelen Merkez Camii'nin ışıklandırılmasının yapılacağını sözünü veren Ergün, ses sisteminin de yenileceğini müjdeledi. Başkan Ergün ile fotoğraf çektirmek isteyen çocuklar de eli boş gönderilmedi, Ergün çocuklara top ve şapka dağıttı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ergün'e Büyükbelen'de Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement