Chp, Mersin'de 'Birlik, Beraberlik' Mesajı Verdi - Son Dakika
Yerel

Chp, Mersin'de 'Birlik, Beraberlik' Mesajı Verdi

Chp, Mersin\'de \'Birlik, Beraberlik\' Mesajı Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Mersin belediye başkan adayları ve aday adayları, birlik ve dayanışma toplantısında bir araya gelerek ‘birlikteyiz’ mesajı verdi.

04.02.2014 16:31

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Mersin belediye başkan adayları ve aday adayları, birlik ve dayanışma toplantısında bir araya gelerek 'birlikteyiz' mesajı verdi.

CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından tüm adaylar ve aday adaylarını buluşturan 'Birlik ve Dayanışma Toplantısı' düzenlendi. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki bir restoranda, düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Faruk Akar ev sahipliği yaparken, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, dördüncü dönem için de aday gösterilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile ilçe belediye başkan adayları ile il ve ilçe yöneticileri katıldı. Çok sayıda partilinin de yer aldığı toplantıda 'beraberlik' mesajları verildi.

CHP İl Başkanı Akar, toplantıda yaptığı konuşmada, tüm adayların ve aday adaylarının yöneticilerle birlikte böyle bir toplantıda buluşmasından onur duyduğunu söyledi. Partide yarışma başlayalı çok uzun bir dönem olduğunu belirten Akar, Haziran ayının ortasından Eylül ayına kadar başvuruların olduğu bir dönem geçirdiklerini ve 4 Ocak 2014'e kadar süren bir maratonun sonucunda Mersin belediye başkan adaylarının açıklandığını anımsatan Akar, adayların çalışmalarına aday adayı olan arkadaşlarıyla beraber devam ettiklerini kaydetti. Partinin etkinlik yaptığı her yerde aday adaylarının adım atmadık yer, girmedik bir sokak, sıkmadık bir el bırakmadıklarını gördüklerini aktaran Akar, "Her hanenin içerisinde CHP aday adaylarının mutlaka bir kokusu, bir nefesi var. Ben bu aday adaylarına çok çok teşekkür ediyorum. CHP'nin içerisinde bazı söylemler ortaya atıldı, 'aday adaylarında sıkıntı var' dendi. Burada şu anda aday adaylarımız ve adaylarımız bir arada. CHP, Mersin tarihinde ilk defa bu kadar kalabalık aday adayı ile yola çıktı ve ilk defa bu kadar aday adayı adayların etrafında toparlandı, seçim çalışması yapıyor. Biz bunu Mersin'in tüm ilçeleri dahil her tarafında gördük" dedi.

Mersin'de her aday adayının aday kadar başarılı bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Akar, Mersin tarihinde CHP'nin ilk defa bu kadar çok aday adayıyla yola çıktığını ve bu kadar çok belediye meclis üyesinin aday adaylarına refakat ettiğini belirten Akar, "Ama 13 ilçemiz ve bir büyükşehirimiz var. Genel Merkez kılı kırk yardı adaylarını belirledi. Bu adaylar Mersin merkezden ilçelere kadar hizmet yarışında önderlik yapacaklar. Geçmişte yapılmış olan hizmetleri geleceğe taşıyacaklar. Hepsine bu hizmet şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANA 'MERSİN'İ KAZANDIK' DİYEBİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Milletvekili İsa Gök de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mersin bizim için, CHP için son derece önemli. Mersin'de büyükşehirin kazanılması ile siyaseten kazançlı çıkarız" dediğini aktardı. Gök, "Bu nedenle tüm partililerimize düşen ana görev, ne olursa olsun gecemizi gündüzümüze katıp CHP bayrağını en iyi şekilde taşımak ve nihayetinde Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak. Biz CHP'liyiz, demokratız, halkız. Bu bize olağanüstü büyük sorumluluklar yüklüyor. Sorumlulukların birincil ayrımı asla kişisel hesaplar, kişisel utkular değil parti başarısıdır. Bu bir hayatta kalma mücadelesi. Baskıyı, gelinen noktayı görüyorsunuz. 54 günlük büyük maratonda CHP'mizin başarısı için herkes var gücüyle çalışacak ve 30 Mart akşamı partimizin bayrağını dalgalandırıp genel başkana 'Mersin'i kazandık' diyebilmek için şimdiden tüm emeklerinize sağ olun diyorum" ifadelerini kullandı.

"ÖRGÜTÜYLE ÇALIŞMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BAŞARILI OLAMAZ"

CHP tarafından bir kez daha aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise artık CHP'de birlik, beraberlik ve kenetlenme zamanı olduğunu söyledi. Bugün adaylarla bir araya gelen aday adaylarına teşekkür eden Özcan, "Önümüzdeki yerel seçim, kentimizin ve ülkemizin geleceği için çok önemli bir seçim. Örgütüyle çalışmayan bir belediye başkan adayı başarılı olamaz. Kadınıyla genciyle omuz omuza verip gece gündüz çalışmalıyız. Kırgınlıkları bir kenara bırakıp, Genel Merkez'in seçtiği adayları destekleyip, zafer yolunda ilerleyelim. CHP'ye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

Türkiye'de kötü bir gidişat olduğunu öne süren Özcan, ülkeyi kurtaracak tek partinin CHP olduğunu savundu. Konuşmasında AK Parti'nin Hafif Raylı Sistem Projesi'ne gönderme yapan Özcan, kendilerinin yıllar önce bu projeyi hazırladıklarını ancak, engel olunduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Diğer adaylar da çıkmış projeleri arasında hafif raylı sistemi sayıyorlar. Hafif raylı sistemle ilgili her şeyi biz hazırladık zaten, gölge olmayın yeter. Söz verip de yapamadığım tek proje bu. Bu nedenle CHP için tek yürek olmalıyız. Gittiğimiz her ilçede, mahallede, köyde, halkın CHP'den başka alternatifi olmadığını gördük. İlçelerde hizmete muhtaç olan vatandaşlarımız artık değişim istiyor. Halk CHP'ye inanıyor ve güveniyor."

"İddialı olmadığımız bir ilçe yok. Çünkü halk CHP'de kararlı. Biz aydın, demokrat, Atatürkçü bir Türkiye istiyoruz" diyen Özcan, şöyle devam etti: "Zorlu bir seçime giriyoruz. Seçim çalışmaları için kısa zaman var. Eksiklerimizi örgütümüze birlikte gece gündüz sahaya inerek kapatmak zorundayız. Küsmeye, darılmaya hakkımız yok. Birbirimize destek vermek zorundayız. Genel merkezin seçtiği adayı destekleyip zafere doğru gideceğiz."

Konuşmaların ardından tüm belediye başkan adayları hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Chp, Mersin'de 'Birlik, Beraberlik' Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement