Gaziantep, İşyeri ve İstihdam Artışında İlk Sırada - Son Dakika
Yerel

Gaziantep, İşyeri ve İstihdam Artışında İlk Sırada

Gaziantep, İşyeri ve İstihdam Artışında İlk Sırada

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, işyeri sayısı ve istihdam artışında Gaziantep'in birinci olduğunu açıkladı.

05.01.2012 11:05

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, işyeri sayısı ve istihdam artışında Gaziantep'in birinci olduğunu açıkladı.

Milletvekili Koçer yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerinin bir araya getirilmesiyle hazırlanan Türkiye Ekonomi Araştırmaları Vakfı raporuna göre, sigortalı ücretli istihdamında, en yüksek paya sahip 15 il arasında, Gaziantep 1. sırada yer almaktadır. Gaziantep (yüzde 18,7) ile Mersin (yüzde 18,1), Balıkesir (yüzde 13,9), Eskişehir (yüzde 13,8), Adana (yüzde 13,4) ile en yüksek istihdam artış oranını yakalayan ilk beş il olarak öne çıkmıştır" dedi.

İl bazında ve iş yeri bazında yapılan değerlendirmeler ışığında işyeri sayısında en yüksek paya sahip 15 il arasında, oransal olarak geçen yıldan bu yıla en fazla artışın yüzde 14,3 ile Gaziantep'te olduğuna dikkat çeken Koçer, "Gaziantep'i yüzde 12,8 ile Adana, yüzde 12,6 ile Konya ve Mersin ve yüzde 12,1 ile de Antalya takip etti. Oransal olarak en önemli istihdam artışını ise yüzde 18,7 ile Gaziantep ve yüzde 18,1 ile Mersin gerçekleştirdi. Gaziantep'te son 12 ayda 30 bine yakın istihdam artışı sağlandı" diye konuştu.

Yeni faaliyete giren işyerlerinin ağırlıklı olarak İstanbul'da kurulduğunu ifade eden Milletvekili Koçer, işyeri sayısının oransal artışında da ilk sırayı yüzde 14,3 artışla Gaziantep'in aldığını söyledi. Koçer, son 12 ayda Gaziantep'te 3 bin yeni işyerinin açıldığını kaydederek, "Türkiye'nin ihracatı 9 yılda 3,5 kat arttı. Gaziantep ise ihracatını 7 kat artırdı. Bu Gaziantep'in tek başına, Türkiye'nin 2 katı artış sağlamış olması demektir. 2011 yılı Türkiye ihracatı yüzde 18,2 artış göstermesine rağmen Gaziantep ihracatı 37,2 artmış ve bu yılda da Gaziantep Türkiye'nin 2 katı ihracat yapmıştır. Bu başarıyı sağlayan, katkı koyan tüm sanayici işadamı, çalışan personel ve işçilerimizi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep, İşyeri ve İstihdam Artışında İlk Sırada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement