Giritliler Kaynaşma ve Dayanışma Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Giritliler Kaynaşma ve Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Giritliler Kaynaşma ve Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Silifke'deki Giritlileri bir araya getirip tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla yemek düzenlendi.

06.03.2013 11:08

Silifke'deki Giritlileri bir araya getirip tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla yemek düzenlendi.

Ticaret Odası eski lokalindeki Giritliler Restaurantta düzenlenen ve sunuculuğunu Zeynettin Araycı'nın yaptığı programa Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve eşi, Silifke İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve eşi, CHP Silifke İlçe Başkanı Çağatay Akyürek ve eşi, Mersin Giritliler Derneği Başkanı Hüseyin Şendağ ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tanışma ve kaynaşma yemeğinin önemi ile ilgili konuşmayı yapan Murat Araycı, "Hep hayalimde olan Silifke'deki Giritlileri bir arada görme isteğim nihayet sizlerle gerçekleşmiş oldu" dedi.

Mersin Giritliler Derneği Başkanı Hüseyin Şendağ da konuşmasında, Mersin'de Giritliler Derneğini 1997 yılında kurduklarını kaydetti.

Sadece Türkiye'de değil Kuzey Afrika, Suriye, Yunanistan gibi dünyanın birçok ülkesinde Giritliler derneğinin kurulduğunu ifade eden Şendağ, Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde yaşayan Giritlilerin birbirlerini tanımak ve unutulmaya yüz tutmuş örf, adet, gelenek ve göreneklerini yeniden yaşatmak istediklerini belirtti.

Giritlilerin Osmanlı'nın yükselme devrinde yaşayan Türkler olduğunu vurgulayan Şendağ, Osmanlı'nın gerileme döneminden sonra Türkiye'ye ve bu bölgeye gelen dedelerinin burada zeytin ve zeytinyağı üretimini başlatıp yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve CHP İlçe Başkanı Çağatay Akyürek de birer konuşma yaparak bu yemeği organize ederek Giritlileri bir araya getiren komite üyelerine teşekkür ettiklerini söylediler.

Konuşmaların ardından yapılan araştırmalarda elde edilen ebediyete intikal etmiş Giritlilerin fotoğrafından oluşan slayt gösterisi düzenlendi. Yemek programı ise canlı müzik eşliğinde düzenlenen eğlence programı ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giritliler Kaynaşma ve Dayanışma Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement