Kazak Heyet Ceyhan'da - Son Dakika
Yerel

Kazak Heyet Ceyhan'da

Kazak Heyet Ceyhan\'da

Kadirli İlçe Belediye Başkanı'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kazakistan'ın Chuncha kenti valisi, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.

09.10.2012 13:25  Güncelleme: 13:39

Osmaniye'nin Kadirli İlçe Belediye Başkanı Ömer Tarhan'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Kazakistan'ın Chuncha kenti valisi ve beraberindeki heyet, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.

Kazakistan'ın Chuncha şehri Merkez İlçe Valisi ve Belediye Başkanı Koyumchan Omarov, Genel Meclis Başkanı Nurakim Yerszhanov, Kazakistanlı bazı daire müdürleri ve iş adamlarından oluşan heyet, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret ederek kendisine Kazakistan Bayrağı hediye etti.

Türk Halkları Vakfı Genel Başkanı Ahmet Dağduran ve Uluslar arası Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökcan Tanırgan'ın da eşlik ettiği ziyarette Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sözlü, İsmail Bey Gaspıralı'nın "Dil'de İş'de Fikir'de Birlik" sloganının mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Çocuklarımıza ve gelecek nesillere borcumuzu ancak böyle bir idealle ödeyebiliriz. Şimdi bize Doğu Türkistan var diyorlar, peki Batı Türkistan neresi? işte orası da Orta Asya diye adlandırılan Kazaristan'dır, Türkmenistan'dır, Özbekistan ve Azerbaycan'dır. Bu bölgenin tamamı Türkistan'dır. Biz Türkiye'de yaşadığımız için bize Türk diyorlar oysa bu bölgede yaşayan tüm halkların ortak adı Türk'tür. Sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. İnşallah bu gelişler ve oraya gidişlerimiz artarak devam edecektir. İş birliği yaparak bu ziyaretleri arttıracağız" şeklinde konuştu.

Koyumchan Omarov ise dini ve tarihi gibi önemli değerleri bir olan iki kardeş ülkenin bilgi, teknoloji, ticari ve diğer alanlarda da ortak hareket etmesinin önemine değinerek, Ceyhan'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuk heyet daha sonra Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Karagözoğlu'nun tavuk çiftliğini, mısır kurutma tesislerini ve narenciye bahçesini gezerek Ahmet Karagözoğlu'ndan bilgi aldılar.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün

Kazakistan heyeti onuruna verdiği akşam yemeğinin ardan heyet Kadirli'ye döndü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazak Heyet Ceyhan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement