Kosova Cumhuriyet'nin Beşinci Kuruluş Yılı İzmir'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kosova Cumhuriyet'nin Beşinci Kuruluş Yılı İzmir'de Kutlandı

Kosova Cumhuriyet\'nin Beşinci Kuruluş Yılı İzmir\'de Kutlandı

Avrupa'nın en genç ülkesi olan Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan edişinin 5.'inci yılı İzmir Konak öğretmen evinde büyük bir coşkuyla kulandı.

18.02.2013 10:24

Avrupa'nın en genç ülkesi olan Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan edişinin 5.'inci yılı İzmir Konak öğretmen evinde büyük bir coşkuyla kulandı.

Kutlamalara İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, Kosova'nın Ankara Büyükelçiliği müsteşarı Güner Ureyya, Bornova Belediye Başkanı Profesör Kamil Okyay Sındır, Kosova'nın İzmir Fahri Konsolosu Dr. Muharrem Toprak, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Kosova Rumeli Derneği Başkanı İbrahim Şengöz ve çok sayıda Kosovalı katıldı.

Bursa'nın meşhur Burfem Halk Oyunları Kosova yöresi gösterileri ve mahalli sanatçı Uğur Şengöz'ün Balkan şarkıları ile halay çeken Kosovalılara İzmir valisi Cahit Kıraç ve İzmir Milletvekili Rifat Sait de eşlik etti. Vali ve vekilin birlikte halay çekmesi büyük alkış aldı. Halay çeken Vali ve vekile Kosova'nın yöresel fesi olan Pliz takıldı.

Altı yüz kadar misafirin katıldığı gece, Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde gerçekleşti. Türkiye ve Kosova Cumhuriyetlerinin kardeşliğine vurgu yapılan protokol konuşmalarında, Kosova'nın Türkiye açısından stratejik öneme sahip dost ve kardeş bir ülke olduğu ifade edildi.

Gecede bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, yeni kurulacak Kosova Ordusu'nda ve modernizasyonunda Türkiye'nin önemli bir ülke olarak gereğini yapacağını belirtti.

TİKA, Yurt dışı Türkler Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitülerinin Kosova'da önemli hizmetler verdiğini söyleyen Sait, önümüzdeki günlerde çifte vergilendirmeyi kaldıran anlaşmanın da imzalanacağı müjdesini verdi.

Sait, Kosova'nın Sultan Murad Hüdavendigar Hazretleri'nin bir yadigarı ve

İstiklal Marşı yazarı merhum Akif'in de memleketi olduğunu ve Türkiye açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Gecenin sonunda Kosova Cumhuriyeti 5.'inci yıl pastası birlikte kesildi.

(HD)

18.02.2013 10: 02: 26

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosova Cumhuriyet'nin Beşinci Kuruluş Yılı İzmir'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement