Özcan, İlçeleri Gezmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Özcan, İlçeleri Gezmeye Devam Ediyor

Özcan, İlçeleri Gezmeye Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, seçim çalışmaları kapsamında Anamur ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

10.01.2014 14:20

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, seçim çalışmaları kapsamında Anamur ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Özcan'a CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile çok sayıda partili eşlik etti. Burada Anamurlulara hitap eden Başkan Özcan, Anamurluların gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, "Seçime gidiyoruz. 15 yıllık belediye başkalığı 2 ay sonra sona eriyor. 40 yaşında belediye başkanı oldum, 15 sene başkanlık yaptık. Bazı aday arkadaşlar 'Macit Özcan yaşlandı' diyor. Kendileri 69-70 yaşında biz 59 yaşına yeni giriyoruz. Daha genciz ve yapacak daha çok iş var. Mersin'de yapmış olduğumuz hizmetler belli. 1999 yılında göreve geldiğimiz Mersin ile 15 sene sonraki Mersin'i yan yana koyun. Değişimi göreceksiniz. Türkiye'de en uzun sahili biz yaptık. Sahilde bir tek boş alan bırakmadık, bir dantel gibi işledik. Sahili olmayan Mersin denizle barıştı" dedi.

Anamur'da eksiklikler olduğuna dikkat çeken Özcan,"Anamur'da da aynı çalışmaları yapabiliriz. Burası küçük bir Mersin. Çevre projeleri çok önemli. Herkesin denize şehir içinden dahi girebilmesi lazım. Arıtma tesisinin yapılması lazım. Katı atık depolama sistemlerinin mutlak düzenlenmesi lazım. Bunları yaparken sadece Anamur'u değil diğer ilçeleri de yanına koyacağız. Mersin'de en önemli şey alt yapı. Alt yapısı olmayan şehrin üst yapısı olmaz. Üst yapıyı yaparsanız bir iki sene sonra kazmaya başlarsınız. 1999 yılında bütün imkanları seferberlik ilan ettik, sel afetinden kurtulmak için elimizden geleni yaptık. Türkiye'nin en sağlam alt yapısı Mersin'in. Artık sel felaketine karşı Mersin çok önemli bir alt yapıya sahip bir şehir haline geldi. 1 milyon 50 bin kişiye hitap eden artıma tesisini yaptık. 50 senelik çöp depo alama alanını projelendirdik, üzerini doldurduk. 300 dönümlük alanı spor tesisi haline getirdik. En önemli projelerimizden biri. Bu Anamur'da da olabilir" diye konuştu.

"YENİ BİR MERSİN TASARLADIK"

Sahil ile çevre yolu arasına sıkışmış olan Mersin'i yeniden planladıklarını anlatan Özcan, "Mersin sahil ile yola sıkışmış bir şehirdi. Yeni bir imar planı hazırladık. Yeni bir Mersin tasarladık ve bunu yaptık. Toroslar'a gittiğinizde yeni bir kent ortaya çıkıyor. Önce alt yapı. Sonra yolları yaptık. Bu yeni yere Kuzey Mersin diyoruz. Kongre Merkezi inşaatını tamamladık. Sahilde 50 dönüm üzerine Aquapark yaptık. Şimdi de otopark planlıyoruz. Bunları Anamur'da da yapma gücümüz var. Anamur'daki eksiklikleri tespit ettik. İçme suyu, kanalizasyon gibi sorunlar var. Turizmle ilgili sorunlar var. Doğru düzgün tesislerimiz yok. Tarımla ilgili sorunlarımız var. İşsizlik çok fazla bunları tespit ettik" dedi.

CHP Genel Merkezi'nin onayı ile yeniden adaylığın kendisine verildiğini hatırlatarak, "Bu çok zor, ama onurlu bir görev.Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile sorumluluklarımız arttı. Boşanma hariç aklınıza gelen her şeyi Büyükşehir yapabiliyor. Bir çok devletten daha büyük bir belediyede başkanlık görevi yapıyoruz. Sizlerin görev vereceği 3 aday. Eğer tercihinizi bize, Cumhuriyet Halk Partisi'nden yana kullanırsanız, sizin ihmal edilmiş bütün sorunlarınızı çözeceğimizi taahhüt ediyoruz. Öğrencilerimize yurt, okula gidenlere burs, işsiz olan gençlerimize iş imkanı yaratmak için bizi seçtiğinizde Suphi Alp ile el ele çalışacağız. Büyükşehir'de Anamur'da bize oy verin. Farklı partiden seçilen başkan Büyükşehir'de bilerek hizmetleri köstekliyor. Onun için aynı partiden seçilmesinde fayda var" ifadelerini kullandı.

Bu yerel seçimlerin diğer seçimlere göre daha önemli olduğunun altını çizen Özcan, "Biz tüm ilçelerde önemli hizmetlere imza atmaya hazırız. Seçim çok önemli bir seçim. Sizi yönetecek, hizmet verecek, işsizliği çözecek, kaldırımınızı yapacak, içme suyu sorununu çözecek olan alt birim belediye ile Büyükşehir. Hayatınızın en önemli seçimini yapacaksınız. Sandığa gittiğinizde iyi düşünün.Yaptıklarımız ortada. Gelin Mersin'de yaptığımız işleri görün. En tecrübeli Belediye başkanı benim. Beni seçerseniz Suphi Alp ile görev yapamaya devam edeceğiz'" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özcan, İlçeleri Gezmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • özgür kacanbüre: m suphi alp olçak allah izin verirse bu dönem ha bu arada mehmet türe 30 mart ta tiren den inecek inmezse 2. durakta biz indirmesini biliriz herkes bir kere biner o tirene 0 0 Yanıtla

Advertisement