Polis Memurlarına 'Şark' Şoku - Son Dakika
Yerel

Polis Memurlarına 'Şark' Şoku

Polis Memurlarına \'Şark\' Şoku

Antalya'da müdür, amir ve memur statüsünde görev yapan 540 polisin tayin yazıları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderildi.

01.02.2013 14:23  Güncelleme: 14:25

Foto: Mustafa Satıcı

===

Poliste 'Şark' şoku

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü'nde müdür, amir ve memur statüsünde görev yapan 540 polisin tayin yazıları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderildi. Şark hizmetini yaptıktan sonra batı illerinde 15 yıl görev yapan polislere ikinci şark yazıları, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli müdür, amir ve memur rütbesinde olan 540 polisin 'Şarka hazırlık' ve 'Tayin yazıları' il emniyet müdürlüğüne ulaştı.

Buna göre aralarında Manavgat İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, Manavgat Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Karaaslan, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur gibi isimler, ikinci şark hizmetlerini yapmaları için Doğu illerine gidecek. Mayıs ayına kadar yapılacak çalışmanın ardından tayinleri kesinleşecek olan polislerin Haziran ayında görevli olduğu şubelerle ilişkilerinin kesileceği belirtildi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Erkan Dur, İsmail Taşkıran

===

Otellerin giysileri poşete girecek

FLOKTEK, otellere giysi ambalajlama makinesi üretti. Özellikle tekstilcilerin ihracatçılarının kullandığı seri ambalajlama sistemi otellerin çamaşırhane ve kuru temizleme birimlerinde de kullanılabilecek şekilde geliştirildi. Müşteri giysilerinin seri ambalajlanması için geliştirilen özel sistem EMITT Fuarı'nda sergilendi. Floktek Pazarlama Müdürü İbrahim Falay, ambalajlama makinesinin otellerin çamaşırhane ve kuru temizleme bölümlerinde kullanıldığını söyledi.

Müşterilerin temizleme ve ütü için verdikleri elbiselerinin seri biçimde ambalajlanmasının sağlandığını belirten Falay, "Şimdiye kadar kuru temizleme ve ihracatçı firmaların kullandığı sistemi artık otellerin çamaşırhane ve kuru temizleme birimlerinde de kullanılabilir hale getirdik" dedi. Falay, sisteme otellerden umduklarının üstünde talep geldiğini söyledi. Falay, oteller için geliştirdikleri sistemi EMITT'te turizmciler tedarikçileri bölümünde sergilediklerini belirtti,

Falay, 10 yıldır tekstil sektörüne ambalaj makinesi üretimi ve dağıtımı yaptıklarına değinerek, talep üzerine sistemi otellerde kullanılabilir hale getirdiklerini anlattı. Falay, "Büyük otellerdeki çamaşırhane ve kuru temizleme birimindeki elbiseleri tek tek poşetlemek zor ve yorucu bir iş. Bu sistem ayrıca, otelin müşterisinin giysisine gösterdiği bu özenle müşteri memnuniyetini sağlıyor. Otelcilerin, 'Tam böyle bir şey arıyorduk' demeleri doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Giysi ambalajlama sistemi

===

Prof.Dr. Aksoy, memleketi İbradı'da anıldı

ANKARA'da 31 Ocak 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hukukçu, siyaset adamı, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, katledilişinin 23'üncü yıldönümünde doğum yeri olan İbradı'da düzenlenen törenle anıldı. İbradı Çarşı merkezinde yapılan törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Atatürkçü Düşünce Derneği İbradı Muammer Aksoy Şubesi Başkanı Sami Demircioğlu ile çok sayıda vatandaş ve Aksoy'un sevenleri katıldı.

İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ile Belediye Meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Antalya, Alanya, Gazipaşa şubesi üyeleriyle siyasi parti yetkililerinin de katıldığı anma programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Akaydın, emperyalist güçler ve işbirlikçilerinin Türkiye'yi bölme gayretlerinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Akaydın, "Kuvayı Milliye ruhu ile Cumhuriyetimizi bu tehditlere karşı savunmalıyız" dedi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Anma törenlerinden

--- KUTU ---

PROF.DR. MUAMMER AKSOY KİMDİR

MUAMMER Aksoy, 1917 yılında Antalya'nın İbradı İlçesi'nde doğdu. 1939'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Zürih Üniversitesi Hukuk ve Devlet Bilimleri Fakültesi'nde doktora yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Kürsüsünde asistanlık ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Medeni Hukuk Kürsüsünde öğretim üyeliği yaptı.

1957 yılında üniversite yasasında yapılan değişikliklerin üniversite özerkliğine zarar verdiği gerekçesiyle üniversitedeki görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne girdi. 27 Mayıs 1960 sonrasında yeniden üniversiteye döndü, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Anayasa Hukuku profesörü oldu. 1960-1961 yıllarında Kurucu Meclis'te Antalya temsilcisi olarak çalıştı. 1961 Anayasasının hazırlanması sırasında Anayasa komisyonu sözcülüğü ve CHP parti meclisi üyeliği görevlerinde bulundu.

12 Mart 1971 muhtırasından sonra sıkıyönetimce tutuklandı ancak yargılama sonucunda aklandı. 1977'de CHP İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi. Avrupa Konseyi Türkiye temsilciliği ve Türk Hukuk Kurumu başkanlığı görevlerini yürüttü. 12 Eylül 1980'den sonra Ankara Barosu başkanlığına seçildi. 1989'da Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Bahri Savcı, Münci Kapani ve Bahriye Üçok gibi aydınlarla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kurdu ve Kurucu Genel Başkan olarak çalıştı. 31 Ocak 1990'da Ankara Bahçelievler'deki evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü.

===

Burdur Şeker Fabrikası sezonu kapattı

BURDUR Şeker Fabrikası'nın 2012-2013 pancar işleme kampanyası sona erdi. 28 Eylül 2012'de başlayan ve döneminde 103 gün süren kampanya döneminde, 474 bin ton pancar işlendiğini açıklayan Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Abdulkadir Gülsün, işlenen pancardan 66 bin 906 ton kristal şeker elde edildiğini kaydetti. Gülsün, "Fabrikamızda kampanya süresince 66 bin 906 ton kristal şekerin yanı sıra, 146 bin ton yaş küspe, 19 bin 213 ton melas elde edildi, bunun 9 bin 165 tonu üreticiye bedelsiz verildi" dedi.

Çiftçilerden kampanya döneminde 523 bin 949 ton fireli pancar satın alındığını, bedele esas pancar miktarının 490 bin 27 ton olduğunu kaydeden Gülsün, tahakkuk eden pancar bedeli 69 milyon 858 bin 359 liranın 36 milyon 799 bin 593 lirasının ödendiğinin, kalan kısmının Nisan ayında ödeneceğini belirtti. 2013-2014 kampanya sezonu için Burdur Şeker Fabrikası'na 590 bin ton pancar kotası verildiğini vurgulayan Gülsün, "Şu ana kadar 203 köydeki 6 bin 661 çiftçiyle sözleşme yapılarak 450 bin tonluk taahhüt alındı" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Şeker Fabrikası

===

Hüdai Kaplıcası EMITT'te tanıtıldı.

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı Belediyesi'ne ait Hüdai Kaplıcası İşletme Müdürlüğü, İstanbul TÜYAP'ta düzenlenen 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) Afyonkarahisar Valiliği İl Turizm Müdürlüğü bünyesinde katıldı. Şifalı suları, doğal çamur banyolarıyla ünlü Hüdai Kaplıcası'nı fuar ziyaretçilerine tanıttıklarını dile getiren Hüdai Kaplıca İşletme Müdürü Hasan Kaştaş, ziyaretçilere kaplıcanın faydalı olduğu hastalıklar ve devre tatil sistemiyle ilgili bilgi verdiklerini belirtti. Kaştaş ayrıca fuarda Hüdai Kaplıcası standına gelen ziyaretçilere Sandıklı leblebisi ve lokum ikram ederek, devre tatil satışı da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Fuardan

===

Yollar mayın tarlası gibi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Ulupınar Köyü'nden başlayarak Kaş'a bağlı Kalkan Beldesi'ne kadar olan Antalya-Kaş Karayolu, sürücülerin korkulu rüyası oldu. 4 yıldan beri yolun bu bölümüne asfalt kaplama yapılmasına rağmen, her kış mevsiminde asfalt kaplama bozuluyor. Kaplamadan kalkan mıcır, araçların tekerlerinden sıçrayarak, hem diğer araçlar için tehlike yaratıyor, hem de araçların kaportasına zarar veriyor.

Sürücüler, "Mayın tarlası gibi" diye nitelendirdikleri yolun, araçların lastiklerinin de kısa sürede yıpranmasına neden olduğundan yakınıyor. Batı Antalya Tur otobüs şoförlerinden Mikayil Karaca, Antalya'dan Kaş'a gelirken otobüsün camına taş fırladığını ve camın çatladığını belirterek, yolcular kısa süreli panik yaşadıklarını söyledi. Karaca, başka arkadaşlarının da benzer sorunlarla karşılaştıklarını anlattı.

Yolun mağdurlarından biri de Kaş'ta taksicilik yapan Ali Ustaer. Kaş'tan Kalkan'a yolcu götürürken, aniden başka aracın fırlattığı taşın, aracın ön camını çatlattığına işaret eden Ustaer, "Taksideki turistler korktu. Kaş-Kalkan, Kaş- Demre arasındaki yol mayın tarlası gibi. Tüm arkadaşlarımızın araçları zarar gördü. Araçların kaportası delik deşik. Bu yollar dört yıldır asfaltla kaplanıyor. Her yıl aynı durum yaşanıyor" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Araç sürücüleri hasarlı araçları gösteriyor

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Polis Memurlarına 'Şark' Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement