Ramazan Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı'na Doğru

Ramazan Bayramı\'na Doğru

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Gürkan ve TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Köse kutlama mesajı yayımladı.

26.07.2014 12:30

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sözlü, mesajında, ramazanda huşu içerisinde ibadetlerini gerçekleştirdiklerini, manevi değeri çok yüksek iftar sofralarında hemşehrileriyle, ailesiyle ve sevdikleriyle bir arada olduklarını belirtti.

"Ramazan Bayramı'nın, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan soydaşlarımız ve din kardeşlerimizin tamamı için güzelliklere vesile olmasını isterdik ama gerçek ne yazık ki farklı" ifadesini kullanan Sözlü, şunları kaydetti:

" Suriye'de, Kuzey Irak'ta, Türkmeneli'de, Gazze'de, Doğu Türkistan'da, Kırım'da hayatlarını devam ettirmeye çalışan din kardeşlerimiz maalesef kan revan içinde, gözyaşı seli arasında, ölüm tehdidi altında ve göçebe şekilde yaşama tutunmaya çalışıyor. Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimiz de ramazan vatanlarından uzak, zor koşullarda geçirdiler ve bayrama aynı şartlarda giriyorlar. Ramazan Bayramı'nın, Türk-İslam Alemi'nin ve insanlığın yaşadığı acıların son bulmasına vesile olması için Allah'a dua ediyoruz."

Sözlü, belediyeciliği "kamu hizmetçiliği" olarak tanımlayarak, "Halka hizmet bizim için şereftir ve bunun gereklerini yerine getirmek için bütün enerjimizi harcayacağımız noktasında kimsenin en ufak tereddütü olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın Adana'ya, Türk-İslam Alemi'ne ve dünyaya güzellikler getirmesini diliyor, Allah'tan nice bayramlara huzur, esenlik, barış ve sağlık içinde girmeyi, hemşehrilerim ve milletim adına niyaz ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

"Zulüm gören tüm kardeşlerimizin bu zulümden kurutulmasını diliyorum"

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise dolu dolu yaşadıkları bir ramazanın ardından bayrama erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Gürkan, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aile ve toplum hayatı için önemli bir yere sahip olan bayramlarımızı anlam ve önemini hissederek yaşamalıyız. Bu bayramda her bayram gibi sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye çalışmalı, aile büyüklerimizi ziyaretlerimizle mutlu etmeli onların hayır dualarını kazanmalıyız. Bunun yanında Gazze, Suriye, Irak ve daha pek çok yerde zulüm gören din kardeşimiz ramazan ayını maalesef bizim kadar mutlu ve huzurlu geçirememiştir. İftarlarını, sahurlarını bombaların altında yapmaya çalışırken, kana bürünen şehirlerde, kadınların ve çocukların feryatları patlama seslerini bastırmıştır. Dünyanın herhangi bir yerinde zulüm gören tüm kardeşlerimizin de bir an önce bu zulümden kurutulmasını Allah'tan niyaz ediyor ve bunun için de hepimizin elimizden geldiği kadar gayret sarf etmemiz gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu duygularla tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, milletimize ve tüm İslam Alemine barış, huzur, mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse de bayramların sevgi, saygı, dostluk, barış, beraberlik ve yardımlaşma duygularının öne çıktığı günler olduğunu belirtti.

Gazze ve Kuzey Irak'ta İslam'ı alet ederek yaşatılan insanlık dışı vahşet görüntülerin Ramazan Bayramı'na buruk girmelerine neden olduğunu bildiren Köse, "Başta Filistin, Kuzey Irak ve Suriye'de olmak üzere diğer müslüman ülkelerde yaşanan ölümlerin acısını derinden hissediyoruz. Bir an önce vicdanları kanatan görüntülerin sona ermesini bekliyoruz. Sevgi ve huzuru ne kadar çoğaltabilir ve hayata yayabilirsek dünya o kadar güzelleşecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam Alemi ile hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement