"Seyyah Ulu Çınar" Projesi Hayata Geçti - Son Dakika
Yerel

"Seyyah Ulu Çınar" Projesi Hayata Geçti

"Seyyah Ulu Çınar" Projesi Hayata Geçti

"Seyyah Ulu Çınar" projesi kapsamında Gaziantepli gençler 9 ayrı ile yapılacak gezi için yola çıktı.

26.06.2012 10:45

"Seyyah Ulu Çınar" projesi kapsamında Gaziantepli gençler 9 ayrı ile yapılacak gezi için yola çıktı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü önünde toplanan gençler, kendileri için hazırlanan otobüslere binmeden önce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençlerle burada yakından ilgilenen Şahan, onlara hayırlı yolculuklar diledi.

Yahya Şahan burada basın mensuplarına proje hakkında bilgiler vererek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı

bu projede bakanımızın talimatlarıyla, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak için, 2012 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçlayan 'Seyyah Ulu Çınar' projesi, bugün burada hayata geçiyor. İlimizi temsilen 2 bin 800 öğrencinin ülkemizin diğer illerine gidiş-dönüşü, yeme-içmesi ve barınması da devlet tarafından karşılanmaktadır" dedi.

"Bu yola çıkan ilk kafilemiz" diyen Şahan, "Bundan sonraki süreçte de projeye dahil olmak isteyen öğrenciler bilgisayar ortamında www.seyyah.gsb.gov.tr adresine girerek kayıtlarını yapıp, kayıt sonunda alınacak olan veli izin belgelerini kimlik fotokopileriyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ne getirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Gaziantepli gençlerin 4 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanını gezme ve tanıma fırsatı bulacağını hatırlatan Şahan, "Seyyah Ulu Çınar projesi kapsamında Gaziantepli gençlerimiz; Amasya, Nevşehir, Elazığ, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Malatya, Mardin ve Sivas illerine 26 Haziran-02 Eylül 2012 tarihleri arasında bayanlar ve erkekler ayrı ayrı götürülüp getirileceklerdir. Bu çok önemli bir proje ve aynı şekilde bu illerden de Gaziantep'e gelecekler ve onlarda buradaki tarihi kültürel mirası yerinde görme fırsatı bulacaklardır. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizi de Gaziantep'in misafirperverliğiyle en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra otobüslere binen öğrenciler uğurlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Seyyah Ulu Çınar' Projesi Hayata Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement