Tavşanlı'nın Kızılçukur Köyü'nde 'Açılış' Çoşkusu - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'nın Kızılçukur Köyü'nde 'Açılış' Çoşkusu

Tavşanlı\'nın Kızılçukur Köyü\'nde \'Açılış\' Çoşkusu

Tavşanlı'ya bağlı Kızılçukur köyünde yapımı tamamlanan Gözören Köprüsü ve düğün salonu düzenlenen törenle açıldı.

10.07.2012 12:27

Tavşanlı'ya bağlı Kızılçukur köyünde yapımı tamamlanan Gözören Köprüsü ve düğün salonu düzenlenen törenle açıldı.

Programa, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İdris Bal ve Vural Kavuncu, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Tavşanlı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer Turan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Ahmet Karaaslan, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar, Kızılçukur ve çevre köy halkı katıldı.

İlk olarak Gözören Köprüsüne çıkan protokol üyeleri burada kurban kesimi ve yapılan duanın ardından köy merkezine geçti. Burada düğün salonu önünde düzenlenen programda konuşmalar yapıldı, oyunlar oynandı.

Programda ilk konuşmayı Kızılçukur Köyü Muhtarı Recep Yiğit yaptı. Yiğit konuşmasında, "Bu köprü bir mahalle köprüsü olmaktan ziyade köylerimize hizmet veren bir yapıya sahiptir. Ayrıca köprü inşaatı 2011 yılında başlamış 2012 yılında tamamlanmıştır. Bu köprü yaklaşık olarak 200 bin liraya mal olmuştur. Ödenek İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Bunu sağlayan valimiz, milletvekillerimiz, il genel meclisi üyelerimiz, ilçe başkanlarımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Köyümüz, Tavşanlı'ya bağlı 40 kilometre mesafede olup, ilçemizin en son ve en büyük köyüdür" dedi.

Muhtar Yiğit'in ardından kürsüye İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir çıktı. Aydemir, "Birkaç gün önce Tunçbilek'te bir düğündeydik eski bir il genel meclisi üyesi abimiz, şuanda belediye başkanı kendisi. Dedi ki, Özel İdare bütçesi 3 trilyon liraydı bizim zamanımızda dedi.

Bilal Kıyak bu işi bilir. O zamanın valisi bize, arkadaşlar bütçemiz 3 trilyon çağ atladık dedi. Bugün Allah'a şükür bizim bütçemiz 42 trilyon, yaklaşık 14-15 katı. Yani en azından bire on beş pozisyondayız bundan daha iyiyiz. Ama çağ atladık mı? Hayır. Biz inşallah uzay çağıyla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZ YÜKSELME TRENDİNDE"

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ise şunları söyledi:

"Açılan köprü hayırlı olsun, inşallah daha nice hizmetleri devletimiz milletimizin ayağına getirir getirmektedir. Ben bu köyde çok sayıda insan görmekten aynı zamanda büyük mutluluk duydum. Zira bizim köylerimiz boşaldı. Hep yakın şehirlere gittiler. Herhalde bu köyümüz istisna köylerden bir tanesi, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Teşvik etmemiz lazım. Biz bunun farkındayız. Tabi ki değerli hemşerilerim bir taraftan köylere kadar hizmetler giderken, diğer taraftan ülkemiz bir yükselme trendinde. Bunu engellemek için terör devam ediyor. İçeriden ve dışarıdan terörden nemalananlar yardım ediyorlar. Diğer taraftan dış siyasette sorunlarımız var. Suriye ile ciddi sıkıntılarımız var. Birileri belki bizim savaşmamızı istiyor. Ama aklıselimle hareket ediyoruz. Elden geldiğince potansiyelimizi gücümüzü boşa harcatmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çerçevede sizlerin dualarını bekliyoruz değerli hemşerilerim. Bizde elimizden geleni hükümet olarak, vekiller olarak yapmaya çalışıyoruz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun, tüm hemşerilerime saygılarımı sevgilerimi sunuyorum."

"SİZLERE NE KADAR HİZMET EDİLSE AZDIR"

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da, "Böyle güzel bir düğün günü bir bayram gününde böyle bir mutluluğu böyle bir kalabalıkla paylaşmak gerçekten bize büyük bir onur verdi mutluluk verdi. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu mutluluğu birlikte paylaştınız. Bizlerde doğrusu içimizden büyük bir sevinç duyduk. Sizleri görünce şöyle düşündük; Sizlere ne kadar hizmet edilse azdır. Allah daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Buraya daha önce ilk geldiğimizde 2011 senesinde bu zamanlar seçim zamanıydı, en çok hatırımda kalan köprüydü. Bizde o zamanlardan hem bu istekleri ciddi derecede ele aldık, öncelikleri ona göre tamamladık ve bugün bunda ne kadar isabetli davrandığımızı bir kez daha görmüş olduk. Çünkü, orada bizim insanımız vardı o mahallemiz vardı. Orada okula gidecek çocuklarımız vardı. Orada çocuklarımızın arabası o köprüden geçemiyordu. Ambulans gelse geçemeyecek, dolaşacak. İtfaiye arabası gelse geçemeyecek tarlamıza bahçemize ulaşamayacaktık. Onun için bu köprü zaten yapılmış olmalıydı ama Allah bugüne nasip etti. Gördüğüm kadarıyla da yeni bir teknik yeni bir teknolojiyle de inşallah çok hoş çok güzel sağlam bir köprümüz yapılmış oldu. Belki köyümüz Tavşanlı'ya en uzak köy olabilir. Fakat bu gönüllerden uzak olduğunuz anlamına asla gelmiyor. Sizler, bizlerin her zaman için gönlümüzün en yakınında olan kişilersiniz. Muhtarlarımızla temsilcilerinizle köylerimizle gerek bir telefon kadar yakın gerekse bir yıl içinde defalarca bir araya geldik görüştük. İnşallah bundan sonra da bir araya gelip görüşeceğiz. Bizler sizlere hizmet için varız. Sizlerin daha iyi, daha sağlıklı şartlarda yaşaması yollarımızın iyi olması, çocuklarımız daha iyi eğitim görmesi, hepinizin hür özgür ve demokratik bir ülkede yaşaması için bizler gerekenleri yapmakla mükellefiz. Siz bize bunun için bir velayet verdiniz. Bunun sorumluluğunu üstümüze aldık. Hamdolsun bir seneyi arkamızda bıraktığımızda bu bereketi görüyoruz. Gerek Türkiye adına yapılan çalışmalarda bugün demokratikleşme adına atılan pek çok adım yenilik eğitim sisteminde yargı sisteminde reformlarla birlikte şuanda güzel, bereketli bir yılı biz geride bıraktık. Geriye baktığımızda Türkiye'deki gelişim dönüşün açısından hala ülkemiz dünyada büyüyen ülkeler arasında derecede ve tüm dünya tarafından örnek alınarak bakılıyor" şeklinde konuştu.

"KÖYLERE YAPILAN HİZMETİ KENDİ ANNE VE BABAMA YAPILMIŞ GİBİ GÖRÜYORUM"

Programdaki son konuşmayı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi yaptı. Çiftçi konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Güzel bir günde güzel insanlarla beraberiz. Hakikaten sizlerle beraber olmak beni mutlu ve mesut ediyor. Geçen de İl Genel Meclisi üyemiz beni aradı, ben tatildeydim. Dedi ki bana; "Böyle bir köprüyü yaptık halkla beraber köylerimizle beraber insanlarımızla beraber olacağız, gelir misin? Bende dedim ki, hayhay ben de bir köy çocuğuyum köyden yetiştim. Onlara yapılan hizmet sanki benim anneme babama akrabalarıma yapılmış gibidir. Onların düğününde onların şenliğinde onların mutluluğunda onların huzurunda onlarla beraber olmak beni iki kat mutlu ve mesut eder. Bu yüzden sizlerin arasına geldim. Bu açılışı beraberce sizlerle yapıyoruz. Biz yılda bir sefer valiler toplantısı yapıyoruz. O toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız da bizleri kabul ettiler. O toplantılarda söyledikleri mesajı sizlere de buradan iletmek istiyorum. Yaptığınız açılışlarla toplantılarda insanlarla beraber olduğunuzda Sayın Cumhurbaşkanım sizlere selamımı iletmemi söyledi. Üzerimde kalmasın, selamı var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamı var. Selamları üzerinize olsun. Arkadaşlar hakikaten ben buraya gelmeden önce farklı yerlerde kaymakamlıklar yaptım. Ama Burada çok farklı bir şey hissediyorum. Geçen de Gediz'de oturuyoruz, Pazarlar il genel meclisi başkanı geldi Sayın Valim rahatsız ediyor muyuz sizi dedi. Ne rahatsız etmesi dedim. Bunu ilk defa burada hissediyorum ve bu köyde de hissettim. Sanki sizlerden biri yanıma geldiğinde veya ben sizin yanınıza geldiğimde sanki benim kendi köyüm Hacı Kadirler köyünde bulunmuşum. Amcaoğulları, halaoğulları, teyze oğulları ve akrabalarımla berabermişim hissi uyanıyor bende. Teyzeleri de görünce kiminiz annem gibi ninem, dedem, babam gibi benim akrabalarım gibisiniz. Dolayısıyla insan akrabalarına ne kadar yardım etmesi gerekiyorsa ben sizlere de burada vazifede olduğum sürece aynı yardımı aynı faydayı aynı güzellikleri yaşatmak için elimden gelen tüm çaba ve gayreti gösteriyorum. Yolda gelirken zannediyorum dedim 250 bine mal olmuş çevre tadilatlarıyla birlikte 500 bin TL'ye mal olmuş bir yatırım var. Ama kanaatimce siz bu yolun ve köprünün açılışı için değil, Domaniç yol ayrımından buraya kadar gelen yolun tamiratı ve bakımı için bu açılışı yapıyoruz. Arkadaşlar 2 gün içinde tamirat ekibi geliyor ve bakımı yapılıyor. İnşallah yolun genişlemesi ve yapımını da önümüzdeki yıl programına il özel idaresi olarak düşünüp taşınalım inşallah o hizmeti de sizlere verelim. Artık zannediyorum Kızılçukur, köprülerle ve yollarla "Kızıldüzlük" oldu. Sizlerden beklediğimiz tek şey sadece hizmetlerin yapımını bizden talep edin, yapıldıktan sonrada sadece bir teşekkür etmeniz yeterli. Ben bu konuda emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan. İnşallah bu açılış daha güzel açılışların başlangıcı olsun. Sizler güzel insanlarsınız güzel hizmetlere değersiniz. Güzel hizmetleri de sizin için inşallah yapacağız." - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'nın Kızılçukur Köyü'nde 'Açılış' Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement