Yargıtatör" Ödemiş'te Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Yerel

Yargıtatör" Ödemiş'te Ayakta Alkışlandı

Yargıtatör" Ödemiş\'te Ayakta Alkışlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Örgütü’nün sosyal faaliyetleri çerçevesinde Ödemiş’te sergilenen Yargıtatör oyunu Ödemişliler ile buluştu.

30.01.2014 11:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Örgütü'nün sosyal faaliyetleri çerçevesinde Ödemiş'te sergilenen Yargıtatör oyunu Ödemişliler ile buluştu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yazdığı, yönetmen Önder Özpınar'ın yönettiği sanatçı Zülfü Livaneli'nin de müziklerini oluşturulduğu Yargıtatör oyunu geçtiğimiz gün iki seans olmak üzere Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahne alarak Ödemişlilerle buluştu.

17.45 ve 20.30'da yapılan gösterimin ikinci seansına CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, CHP'li belde belediye başkanları, CHP Kadın Kolları Başkanı Özlem Soykan Kırlı, Gençlik Kolları Başkanı Halil Aydın, ADD Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez de katıldı. Yaklaşık 2 saat süren oyun izleyicilerden sürekli alkış aldı. Tiyatronun hem yönetmeni hem de oyuncusu olan Ödemişli Önder Özpınar, Ödemiş'te bu oyunu oynamanın keyif verdiğini belirtti.

Özpınar şunları söyledi: "Yargıtatör'ü oynamaya başladığımızda Mustafa Balbay Silivri'de yatıyordu. Daha sonra da Ankara'ya nakledildi. Şimdi de özgür. Halkımızın milletvekilliğini yapıyor. Biz Mustafa hocamız içerdeyken de tiyatromuzu her yerde oynadık. Bugün ise bir Ödemişli olarak Ödemiş'te sizlerin karşısında efe ruhu ile bürünmüş Kuvayı Milliye ruhu ile yaşayan siz değerli hemşerilerimin karşısında bu oyunu oynamaktan ekipçe büyük keyif aldık. Bizler özgür tam bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Mustafa hocamız içeriden çıktı. Ancak içeride olan tüm yurtseverlere özgürlük diliyoruz"

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş de Özpınar'ın konuşmasının ardından tüm oyunculara teşekkür ederek Ödemiş'in simgesi efe heykeli hediye etti.

Güriş, "Ödemiş'te son zamanların en iyi tiyatrosunu izledik. Çok güzel, çok anlamlı ve salondaki izleyici arkadaşlarımızı da tiyatroya ortak ederek bizleri daha çok heyecanla izlettirdiniz. Biz bu tiyatroları 1980 sonrası da izlemiştik. Ancak bugün 21. yüzyılda iletişim ve gelişim çağında ülkemizin hali ortada ülkemizde yaşananlar ortada. Maalesef birçok aydınımız, askerimiz, milletvekilimiz, gazetecimiz, düşünce insanımız cezaevlerinde. Bugün bizler milletvekilimiz Mustafa Balbay'ın özgürlüğüne kavuşmasına çok sevindik ancak cezaevlerinde olan tüm aydınlarımıza insanlarımıza özgürlük getirilmesini istiyoruz. Yargıtatör tiyatrosunda emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum. Bizler Ödemişliyiz sadece harmanlı oynarken diz çökeriz bu anlam da Ödemiş'in simgesi efe heykelini de tüm Ödemişliler adına takdim ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yargıtatör' Ödemiş'te Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement