İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da bulunan 16 katlı bir binanın zemin katında yer alan gece kulübünde yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı.

02.04.2024 14:11  Güncelleme: 14:20

İstanbul'da 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan gece kulübünde yangın çıktı. Olayda 29 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı. Yangın söndürülerek soğutma çalışması başlatıldı.

TADİLAT SIRASINDA PATLAMANIN ARDINDAN YANGIN ÇIKTI

Olay Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın -1 ve -2'nci katında bulunan gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama olduğu iddia edildi. Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı.

16 katlı binanın altında bulunan gece kulübünde yangın: 5 kişi öldü, 12 kişi ağır yaralandı

ÇOK SAYIDA KİŞİ İÇERİDE MAHSUR KALDI

Yangının büyümesiyle kulüp ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri içerideki yaralıları dışarı çıkardı. Olayda 29 kişi can verirken 1 kişi de yaralandı. Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale ederek söndürdü, soğutma çalışması başlatıldı.

Tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 16 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

"GECE KULÜBÜNÜN 1987'DE ALDIĞI BİR RUHSAT VAR"

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerine gelerek yetkililerden detaylı bilgi aldı. Gül, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunarak, "Gece kulübünün 1987 yılında aldığı bir ruhsat var. Bu ruhsat 2018 yılında yenilenmiş" ifadelerini kullandı. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak bilgi aldı.

Tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 25 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU OLAY YERİNE GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamada bulundu. İmamoğlu, "İçeride arama inceleme çalışmaları sürüyor, içeride başka kişilere ulaşma ihtimali var. Süreç zor bir ortamı gösteriyor çünkü inşaatla ilgili bazı malzemeler çok düzeniz şekilde yığılmış gözüküyor. İnşaat başvurusu yok, gerekli izinler alınmamış. Tabiri caizse kaçak bir inşaat yürütülmüş. Savcılık gerekli incelemeyi başlattı. Süreci arkadaşlarımız ilerletiyor. Yapının statiğine zarar verildi mi diye bakılacak gerekirse komşularımızla ilgili tahliye desteği olacağız çünkü yapı da eski bir yapı. Bu kadar işçinin içeride bulunması da bir soru işareti." ifadelerini kullandı.

Tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 25 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ, 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise 6 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilmişti.

Şüphelilerin, işletmenin kasten yaralamadan suç kaydı olan işletmenin mesul müdürü İ.Ş. (65), işyeri ortağı M.M.C. (44), kasten yaralamadan suç kaydı olan iş yeri ortağı Ş.Ş. (50), cinsel tacizden suç kaydı olan muhasebeci S.A. (39), kasten yaralamadan suç kaydı olan işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47) isimli 6 şahıs olduğu öğrenilmişti.

Alınan bilgiye göre olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı böylece 8'e yükselirken soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

28 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Soruşturma sürerken hayatını kaybeden 29 kişiden 28'inin kimlikleri Ahmet Sever, Ahmet Uzun, Alparslan Salih Derelioğlu, aşçı Atanur Aladağ, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, asansör işçisi Fahrettin Korkut, Gökhan Yıldırım, tadilat işçisiKadir Orhonoğlu, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Sinan Yılmaz, Adem Özçelik, Ahmet Kartal, Ahmet Mehduş, kaynak ustası Akın Kıhrı, Binali Çayır, Cengiz Aksoy, Efe Demir, Gökay Tevlek (DJ), Gökhan Akbulut, Hüseyin Ak, Kadir Orhanoğlu, mobilyacı Muhammet Ali Yıldırım, Ramazan Altan, Shır Agha Bigzade, Şivan Dolu, kaynak ustası Yılmaz Kıhrı olarak belirlendi.

KAYNAK İŞLEMİ YAPILIRKEN TÜP PATLADI

İtfaiye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; gece kulübünde, ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla elyaf malzemelerin tutuştuğu belirtildi.

ÖLENLERİN ÇOĞU DUMANDAN ZEHİRLENDİ

Mekanın tek kapısı olduğu öğrenilirken içeride mahsur kalanlardan çoğunun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi.

Tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 16 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA BİLGİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yangına ilişkin bir paylaşımda bulunarak, "İstanbul Şişli'de bir binada çıkan yangın söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum." dedi. Yangında yaralananların Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesine getirildiği öğrenildi.

İçeride başka kimsenin olup olmadığı hakkında ekiplerin başlattığı çalışmalar devam ediyor.

İstanbul'da tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
İstanbul'da tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
İstanbul'da tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
İstanbul'da tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
İstanbul'da tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
İstanbul'da tadilat yapılan gece kulübünde yangın: 29 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
İstanbul\'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul'da gece kulübünde yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Murat Yılmaz: Bina altında gece kulübünün ne işi var? Olan apartman sakinlerine oldu 214 10 Yanıtla
  • Aytekin Doğan: Allah ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim yaralılarada acil şifalar 114 22 Yanıtla
  • yağız spotcu: benım sucum yok ilk haberde tadilat yazmıyordu allah rahmet eylesin 49 11 Yanıtla
    Murat Yılmaz: Boşver kardeş. Bunların derdi haberi yanlış okuman değil, Ramazan Ayı'nda içki içilmesini eleştirmeni dert ediyorlar. 94 35 yıldıray yanık: sana yorum yazan ayyaşların akrabaları ve yakınları vardır orada. Ramazan umurlarında bile değil. Ama tıpkı yanmaları benim umrumda olmadığı gibi. Tadilatmış ne tadilatı en 40 yada 50 kişi. plaza inşâatımı yapıyorlarmış.gece klübünde. 49 25 Sinan Acar: boşver yiğidim bizim memlekette eleştiriden başka bi halt olmaz buna alışmak lazım herkes çok bilmiş 38 12 Harun Gür: Herkes müslümanmı?Gayri müslimler şabanda da içiyor ramazan ayında da içiyor. 20 16 Murat Yılmaz: Sizin cehennemde yanmanız da bizim umurumuzda olmayacak. 23 13
  • Zafer El: gündüz vakti ne gece kulübü ymus anlamadım 25 18 Yanıtla
    Ciko Mania: Oku o zaman oku. Tadilat yapılıyormuş. Hem geceki olay diyorsun bir alta gelmiş gündüz vakti ne kulübü diyorsun. 27 6
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement