Askeri uçağın düştüğü anlar kamerada! Pilot paraşütle kurtuldu - Son Dakika
3.Sayfa

Askeri uçağın düştüğü anlar kamerada! Pilot paraşütle kurtuldu

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan Türk Hava Kuvvetlerine ait NF-5 eğitim uçağı, üs içerisindeki şantiye alanına düştü. Uçağın pilotu paraşütle atlayarak kurtulurken, şantiyedeki iş makinesini kullanan askeri personel şehit oldu. Olayın görüntüleri ortaya çıktı.

14.03.2024 14:16  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Yıldızları'na ait F-5 tipi askeri eğitim uçağı Konya 3. Ana Jet Üssü'ne iniş yapacağı sırada düştü. Pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün (40) paraşütle atlayıp sağ kurtulduğu olayda şantiyede görevli Uzman Çavuş Ercan Güven şehit oldu.

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ ANLAR ORTAYA ÇIKTI

1 personelin şehit olduğu olayla ilgili görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde havadaki uçağın hızla yere düştüğü görüldü. Uçağın düşmesinin ardından üsten kara dumanların yükseldiği anlar da kayıtlarda yer aldı.

MSB: İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51'de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır." denildi.

Askeri uçağın düştüğü anlar kamerada! Pilot paraşütle kurtuldu

Son Dakika 3.Sayfa Askeri uçağın düştüğü anlar kamerada! Pilot paraşütle kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Talat Keskin: Hurdaya ayrılacak bu uçaklar hurda bunlar çok düştü olan şehitler e oluyor Allah rahmet eylesin bütün şehitlerimize 106 11 Yanıtla

Advertisement