Düzce'de Kimyasal Dolu Uçan Balonlara El Konuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düzce'de Kimyasal Dolu Uçan Balonlara El Konuldu

20.02.2025 19:37

Düzce Belediyesi, polis ve AFAD ekipleri, yasaklı uçan balonların denetimini gerçekleştirerek, yanıcı kimyasal maddelerle dolu olan balonlara ve varillere el koydu. Halk sağlığını tehdit eden bu maddelerin imha edileceği belirtildi.

Düzce'de kimyasal dolu balon ve varillere el konuldu

Zabıta, polis, AFAD ve sağlık ekiplerinden uçan balon denetimi

DÜZCE - Düzce'de, kullanımı ve satışı yasak olan uçan balonlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi Zabıt Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD ve sağlık ekiplerinin ortaklaşa yaptığı denetimlerde, yüksek derecede yanıcı özelliği olan ve lavabo açıcı tozdan elde edilen kimyasal madde karışımı gaz konulan uçan balonlar ele geçirildi.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ağa Mahallesi'ndeki bir sokakta uçan balonları şişirmek için uçucu, yanıcı ve parlayıcı gazlarla tehlikeli şekilde dolum yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Düzce İl AFAD ekibi ve Toplum Sağlığı Ekibi ile birlikte belirtilen adres ve çevresinde denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetim sırasında, 7 adet varil ve düzeneğin olduğu, bu düzeneklerin içerisinde lavabo açıcı alüminyum tozu ve çeşitli kimyasalların bulunduğu tespit edildi. İl AFAD Müdürlüğü personelinin gaz ölçüm cihazı ile yaptığı ölçümde yüksek derecede yanıcı gaz tespit edildi.

Halk sağlığını riske atabilecek kimyasal maddelerle doldurulmuş uçan balonlara ve varillere el konularak, imha edilmek üzere kamyonlara yüklendi. Uçan balonların içerisindeki kimyasal maddelerin sağlığa zararlarının yanı sıra patlama riski de taşıdığı vurgulanarak, dolum ve satışının yasak olduğu belirtildi. Ayrıca Düzce genelinde şeker şeklinde balon satışı yapmak isteyen şahıslara da izin verilmediği kaydedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Düzce'de Kimyasal Dolu Uçan Balonlara El Konuldu - Son Dakika


Advertisement