Gazze'de sağanak çadır kentleri vurdu: Su seviyesi 40 santimetreyi buldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Gazze'de sağanak çadır kentleri vurdu: Su seviyesi 40 santimetreyi buldu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Kışın gelişiyle Gazze Şeridi'nde başlayan sağanak, İsrail saldırıları nedeniyle evsiz kalan Filistinlilerin sığındığı yaklaşık 70 bin çadırı su altında bıraktı. Sivil Savunma'ya 10 saatte yaklaşık bin 500 yardım çağrısı ulaşırken bazı sığınma noktalarında su 30-40 santimetreye çıktı. Yetkililer, hasarlı onlarca binanın da yıkılma riski taşıdığı uyarısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde etkili olan şiddetli yağış, yerinden edilen Filistinlilerin yaşama tutunmaya çalıştığı 70 bin çadırı sular altında bıraktı.

ÇADIRLARDA SU 40 SANTİMETREYE ÇIKTI

Gazze Şeridi'nde kış mevsiminin gelmesi ile yağışlar başladı. İsrail saldırıları nedeniyle evleri yıkılan ya da evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin barındığı yaklaşık 70 bin çadır sular altında kaldı.

Gazze Sivil Savunma Teşkilatından yapılan açıklamada, yağmurun ardından sadece 10 saat içinde yaklaşık bin 500 yardım çağrısı geldiği ve birçok sığınma noktasında su seviyesinin 30-40 santimetreye yükseldiği ifade edildi.

HASARLI BİNALAR YIKILMA RİSKİ TAŞIYOR

Gazze Hükümeti Medya Ofisinden yapılan açıklamada, fırtınanın yol açtığı zararın yaklaşık 3 milyon dolar olduğu belirtildi. Yağışların ayrıca Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde onlarca duvarın yıkılmasına ve ciddi yaralanmalara yol açtığı aktarıldı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında vurulan ve yapısal hasar nedeniyle tehlikeli durumdaki onlarca binanın da yıkılma riski taşıdığı konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler'e ve uluslararası kuruluşlara, yerinden edilmiş Filistinlilerin hayatlarını kurtarmak ve sivillere temel ihtiyaç maddelerinin sağlanması için derhal duruma müdahale etme çağrısında bulunuldu.

KONUTLARIN YÜZDE 92'Sİ YIKILDI

İsrail'in 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki konutların neredeyse yüzde 92'si tamamen veya kısmen yıkıldı. Bu nedenle Filistinliler, neredeyse hiçbir koruma sağlamayan çadırlara sığınmak ya da sel nedeniyle yıkılma riski taşıyan hasarlı evlerine geri dönmek zorunda kalıyor.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.