Irak Sağlık Bakanlığı Açıkladı: "Protestolarda 6 Kişi Öldü" - Son Dakika
3. Sayfa

Irak Sağlık Bakanlığı Açıkladı: "Protestolarda 6 Kişi Öldü"

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde dün şiddet olaylarına sahne olan gösterilerde Irak Sağlık Bakanlığı, 6 hayatını kaybettiğini 68 kişinin yaralandığını açıkladı.

05.09.2018 10:49

Irak'ın güneyindeki Basra kentinde dün şiddet olaylarına sahne olan gösterilerde Irak Sağlık Bakanlığı, 6 hayatını kaybettiğini 68 kişinin yaralandığını açıkladı.

Basra kentinde iki aydır devam eden protesto gösterileri önceki gün bir göstericinin daha güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölmesi ardından tırmanmaya başladı. Valilik binası göstericiler tarafından ateşe verilirken güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için gerçek mermi kullanması sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi. Irak Sağlık Bakanlığı yayınladığı yazılı açıklamada dünkü olaylarda 5 göstericinin öldüğünü ve 41'i sivil olmak üzere toplam 68 kişinin yaralandığını duyurdu. Olayların ardından hükümet olağanüstü toplantı yaparken, yetkililer güvenlik güçlerini sükünete çağırdı.

Polise ve halka sükunet çağrısı

Kentteki olayları yatıştırmaya çalışan Başbakan Haydar İbadi ise Basra İl Meclisi Üyeleri ve Basra Valisi Esat el-İydani ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Yetkililer güvenlik güçlerini sükünete ve göstericilere karşı ateş açmamaya çağırırken, Irak'ta yapılan seçimlerin galibi Şii lider Mukteda el-Sadr Basra'daki olaylarla ilgili duyduğu üzüntü ve öfkesini dile getirdi. - ERBİL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Irak Sağlık Bakanlığı Açıkladı: 'Protestolarda 6 Kişi Öldü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement