Yunus Emre Yalçın Anlatıyor; SEO Stratejinizde 7 Adım - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Yunus Emre Yalçın Anlatıyor; SEO Stratejinizde 7 Adım

Yunus Emre Yalçın Anlatıyor; SEO Stratejinizde 7 Adım

SEO, pazarlama stratejinizin önemli bir parçasıdır.

20.01.2020 10:44  Güncelleme: 17:29
İlandır

Müşterileriniz ve hedef kitleniz günlük yaşamlarında Web'den yararlanırlar ve nerede yaşayacakları, ne yiyecekleri arasında kararlar vermelerine yardımcı olmak için bilgisayarlarını, mobil cihazlarını kullanırlar.

Bulunduğunuz işletmeye bakılmaksızın, sağlam bir arama motoru optimizasyonu stratejisinden yararlanabilirsiniz. Arama motoru optimizasyonunuzu bir şirketine dış kaynak vermeye hazır olduğunuz bir noktada değilseniz, işte size sektörün en iyi dijital ajanslarından Semroot yöneticisi Yunus Emre Yalçın'dan en basit SEO uygulamalarından, en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bir kaç ipucu. Semroot profesyonelleri önderliğinde bazı basit iş adımlarından bahsedeceğiz.

7 Adımda SEO stratejinizi şekillendirin

Hedefinizi ve kitlenizi tanımlayın

Hedef, hedef müşterileriniz tarafından bulunabilmektir. Ve sizi bulduktan sonra, olası satışları satışa dönüştürmek istersiniz. Ancak, bunu nasıl gerçekleştireceksiniz?

Bir web sitesinden bir şey satıyorsanız, bir ev hizmeti sunun ya da sadece insanların perakende mağazanızın içine adım atmasını isteyin, hedefinizi tanımlayın. Kitleniz, etkili bir SEO stratejisi formüle etmenize yardımcı olacaktır.

Ne tür sorunlarla ilgili yardıma ihtiyaçları var? Kitleniz kendilerine veya Google'a hangi soruları soruyorlardı? Nasıl kaynak veya çözüm olabilirsiniz?

Biraz araştırma yapın. Hedeflerinizi ve stratejinizi tanımlayın, ardından uygulayın ve ardından neyi değiştireceğinizi, neyi çoğaltacağınızı, zamanınızı ve çabalarınızı nerede harcayacağınızı belirlemek için sonuçları sürekli olarak değerlendirin.

Ayrıca, kitleniz tarafından bulunmanın ötesinde, şirketinizin sektörünüz için en iyi kaynak gibi görünmesini sağlamak istiyoruz. SEO'ya dikkat etmek sadece işinizle ilgili değildir. Rekabet analizi bunun büyük bir parçasıdır, bu nedenle sadece müşterilerinizin ne istediğini değil, aynı zamanda rakiplerinizin ihtiyaçlarını karşılamak için ne yaptığını (ve yapmadığını) bildiğinizden emin olun. Bu konuda daha fazlasına aşağıda bahsedeceğiz.

Web sitenize yakından bakın

Ne tür bir web siteniz var? En büyük rakiplerinizin nasıl bir web sitesi var? Amacınız, mümkün olan her yerde sıralamada en üst sıraya çıkmak ve potansiyel müşteriler tarafından en iyi seçenek olarak görülmesi gerektiğini göstermektir.

Hızlı yükleme süreleri, ürün satın alma kolaylığı, basit site gezintisi ve açık bir harekete geçirici mesaj gibi şeyler, iyi web tasarımının önemli yönleridir.

Müşterilerinizin web sitenize geldiklerinde ne aradıklarına ilişkin birkaç senaryoyu inceleyin. Daha da iyisi, çevrimiçi olarak birçok siteden biriyle UX testi yapın veya bir odak grubuna ev sahipliği yapın ve onlardan senaryoları gözden geçirmelerini ve web sitenize veya tekliflerinize aşina olmayan kişilerden gerçek zamanlı geri bildirim almalarını isteyin.

Site ve temel bilgiler varsa, CRO (dönüşüm oranı optimizasyonu) yararlı olabilir, ancak bir şeylerin nereye yerleştirileceği ve ne ekleneceği konusunda bazı rehberliklere ihtiyacınız vardır. Kendi web sitenizi güncellemekten çok memnunsanız veya değişikliklerin uygulanmasına yardımcı olabilecek bir çalışanınız varsa, fikirleri ve önerileri toplamak için bir CRO denetimi isteyebilirsiniz.

SEO'nun temellerini öğrenin

Düzenleme, içerik yapısı, anahtar kelime araştırması ve anahtar kelime optimizasyonu açısından optimizasyonun temellerini öğrenmek çok önemlidir. Belki de web sitenizde, olası satış yaratma aracı olarak daha iyi çalışmasına yardımcı olması için birkaç ince ayar yapılması gerekir. Veya belki de tam bir revizyon yapma zamanı gelmiştir.

Sonuçta web sitenizin, arama motoru botları için erişilebilir ve kolay olması gerekiyor. Bu botlar, her sayfayı tarar ve nasıl dizine ekleyeceğini veya nerede sıralanacağını belirler. Tarama çabalarında meta veriler, backlink profili ve alan adı otoritesi gibi birçok faktörü göz önünde bulundururlar. Ayrıca, ziyaretçilerinizin geldiklerinde sayfadan hemen çıkma oranı, oturum başına sayfa sayısı ve sayfadaki süre gibi ne yaptığını da düşünürler.

Kullanıcı deneyimi ve katılımı, web sitenizi optimize etmenin daha teknik yönleri için de aynı derecede önemlidir. Bu trafiğin bir olası satışa, bir alıcıya dönüştürülmesini veya e-posta listenize girmesini istiyorsanız, böylece ileride onlara pazarlama faaliyetlerinizi yapma şansınız olur. Ve arama motorları trafik aynı türden daha göndermek isteyip istemediğinizi belirlemekte girişte ne yaptığını düşünün.

Google Analytics'inize atlayın ve her şeyin düzgün bir şekilde izlendiğinden, spam filtrelerinin eklendiğinden ve web sitesi trafiğinin doğru göründüğünden emin olun. Kullanıcıların nerede takıldıkları veya ziyaretleri görmeye devam eden bir blog gönderisi gibi optimizasyon için nerede daha fazla zaman harcayabileceğinize ilişkin eğilimleri ve bilgileri bulmak için her hafta analitiklerinizi kontrol edin ve aydan aya, hatta yıldan yıla karşılaştırmaya başlayın.

SEO üzerinde sürekli çalışmaya hazır olun

Arama motoru optimizasyonu tam bir bilim değildir. Dikkate alınması gereken birçok faktör var ve bunlar sürekli değişiyorlar.

  • Web sitenizi optimize ettikten sonra, ziyaretçilerinizin sitede ne tür bir deneyim yaşadıklarını anlayabilmeniz için dönüşüm oranlarınızı sürekli kontrol edin.
  • Bunlar, alıcılara dönüştürülüyorlar mı (eğer bir online işletme iseniz)?
  • Yüksek bir hemen çıkma oranınız var mı (trafik kaynakları hiçbir zaman girdikleri sayfadan daha derine inmiyor)?
  • Web sitenizden teklif talepleri veya potansiyel müşteriler alıyor musunuz?
  • İşletmeniz e-Ticaret değilse, yükselen web sitesi trafik seviyeleri mağaza içi satın alımlardaki artışa eşit mi?

Off-page ve On-page SEO

SEO pek çok şeyden oluşur ve hem on-page hem de off-page strateji uygulamak önemlidir.

Yüksek otorite web sitelerinden, trafiğe yönlendiren bağlantı kurma gibi off-page teknikler, sitenizin alakalı görünmesine yardımcı olur ve bu, web sitenize nitelikli trafik çekebilir.

İçerik optimizasyonu gibi on-page SEO teknikleri, blog yayınları ve ana hizmet sayfaları dahil olmak üzere içeriğinizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur.

Web sitenizi optimize ederken, arama motoru örümceklerinin (spider) sitenizi taramasını, anlamasını ve sitenizin sektörünüzle alakalı olduğunu açıkça belirtmek istersiniz. İçerik ve bağlantı oluşturma, yalnızca çevrimiçi görünürlüğünüzü artırmakla kalmaz, aynı zamanda mobil kullanım kolaylığınızı, kullanıcı deneyiminizi ve sayfa hızınızı da artırır.

zaman alır ve arama motorları gelişmeye devam ettikçe aslında bu hiç bitmeyen bir süreçtir.

Anahtar kelime optimizasyonu

Doğru yerlerde doğru anahtar kelimeler önemlidir. Bazı anahtar kelimelerle trafik kazanmak imkansız olabilir.

On-page optimizasyon

Bağlantı metni olarak anahtar kelimeyle internal and external bağlantılar oluşturmanın yanı sıra URL, sayfa başlığı, alt başlıklar, resim ALT etiketleri ve metadata anahtar kelime yerleşimi gereklidir. Ayrıca içeriğinizin uzunluğunu ve organik rakiplerinizle karşılaştırıldığında hangi boşlukları kaçırmış olabileceğinizi de düşünün.

Anahtar kelime doldurmaktan kaçının

Anahtar kelime yoğunluğu açısından kalite miktardan daha önemlidir. Web sitenizin her sayfası trafik ve sonuçta ortaya çıkan işleri çekme potansiyeline sahiptir, ancak kullanıcının deneyim kalitesi düşükse, yalnızca satın almadan ayrılma olasılığı yüksektir.

Off-page SEO

İşletme türünüze bağlı olarak, off page bir SEO stratejisi içerik pazarlaması, sosyal pazarlama, video pazarlama ve daha fazlasını içerebilir. Rekabetinizin ne yaptığına bakın, hedef kitlenizi tanıyın ve daha fazla yardım için nişinizle ilgili SEO stratejilerini okuyun.

Rekabet Analizi

Rekabetiniz ne yapıyor? Çok sayıda yerel rekabetiniz yoksa, iyi bir SEO stratejisi geliştirmenize yardımcı olacak diğer alanlara veya ulusal şirketlere göz atın.

Bir ipucu verecek olursak, bugün çok fazla rekabete sahip olmamanız, bunun sonunda değişmeyeceği anlamına gelmez. Yalnızca SEO ve çevrimiçi pazarlama ile başarılı olmanızı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda tekrar iş için müşterilerinize ve karşılaştırmalı alışveriş yapan hedef müşterilere hitap etmeye devam etmenizi sağlamak için sıralamaları, dönüşüm oranını ve rekabeti sürekli olarak değerlendirmek önemlidir.

Dikkate alınacak diğer şeyler:

  • Kullanıcılar sizi bulmak için nelere göre arama yapacak? Hepsi bilgisayar kullanmıyor. Sesli arama terimleri ve yerel tanımlayıcılar da önemlidir.
  • Hedef müşterileriniz hangi sosyal medya sitelerini kullanacak? Belirli hedef kitleler Facebook'ta, diğerleri Instagram'da veya Twitter'da daha fazla zaman geçirir. Sağlam bir sosyal medya stratejisi SEO çabalarınızı artırabilir.
  • Organik SEO'nun ötesinde, web sitenize nasıl daha fazla trafik çekebilirsiniz? Kimileriücretli reklamlar kullanır. Bazıları daha fazla site içeriği yazar ve web sitelerine trafik çekmek için gelen pazarlama uygulamalarından yararlanır. E-posta pazarlaması veya haber bülteni pazarlaması, sosyal medya sitelerinde kampanyalar, indirimler, yeni ürünler hakkındaki yayınlarda da yardımcı olabilir. SEO'ya ek olarak, arama motoru pazarlaması ve diğer ücretli reklam kampanyaları da işe yarayabilir.
  • Online itibar, örneğin restoran ve ev hizmetleri gibi belirli işletmelerde çok önemlidir. Online itibarınızı izlemek, SEO ve çevrimiçi pazarlama stratejinizin önemli bir parçasıdır. Sadece 'En İyi' kelimesini optimize etmeyin, en iyisi olarak da ün kazanın.

Kendi SEO'nuzu yapmayı planlıyorsanız, buna sürekli olarak zaman ayırmanız gerekir. Bir aşamada, başka birine teslim etmek de avantajlı olabilir. 15 yıldan bu yana edindiği sektör tecrübesi ile partnerlerine SEO, Web Tasarımı, Google ve Sosyal Medya Reklamları alanında hizmet vermektedir.

Web sitenizden daha fazla potansiyel müşteri istiyorsanız, SEO aracılığıyla potansiyel satış konusunda uzmanlaşmış en iyi yazılım şirketlerinden Semroot'u bulun.

Son Dakika Advertorial Sondakika Yunus Emre Yalçın Anlatıyor; SEO Stratejinizde 7 Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement