Amasya'da 86 traktör sürücüsüne üçgen reflektör kullanımı hakkında eğitim verildi.
Jandarma, N.A. isimli şahsın elinde bulundurduğu Roma dönemine ait mini lahtin satışına engel oldu.
Amasya Jandarma, öğrencileri KADES, dolandırıcılık ve güvenli internet konularında bilgilendirdi.
Jandarma, Amasya'da personel servis araçlarını denetledi, 47 araç kontrol edildi.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda, düğünlerde rastgele havaya ateş eden 10 kişi tespit edildi. 7 av tüfeği ve 9 tabanca ele geçirildi. El konulan silahların fotoğrafları Amasya Valiliği tarafından basınla paylaşıldı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurban Bayramı tatili boyunca trafikte güvenliği sağlamak amacıyla dronlarla denetim yapacak. Trafik yoğunluğu nedeniyle oluşabilecek kazaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenli seyahat etmelerini sağlamak için il genelinde trafik jandarması timleri tarafından dronlarla denetim gerçekleştirilecek.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesi sahte para olaylarında artış yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Ekipler, vatandaşlardan sahte para ile karşılaşmaları durumunda parayı veren kişinin bilgilerini tespit ederek 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramalarını ve dolandırıcıların yakalanmasını sağlamalarını istedi. Ayrıca, vatandaşların sahte parayı tespit etmek için paraların güvenlik özelliklerini bilmesinin önemli olduğunu vurgulayan ekipler, broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında kentte meydana gelen 307 asayiş olayına müdahale edildi. Bu olaylarda 7 kişi hayatını kaybederken, 137 kişi yaralandı. Ayrıca 2 tabanca ve 7 av tüfeği ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı asayiş unsurları, 2 bin 96 önleyici devriye ve yol kontrol uygulaması gerçekleştirerek 27 bin 510 kişiyi sorguladı. Bu süreçte 121 aranan kişi yakalanırken, 24 kişi tutuklandı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu satışı yapıldığı bilgisi üzerine B.K'nin evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada, 7 kağıda emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı'nın deprem ve diğer doğal afetlere karşı arama-kurtarma faaliyetleri kapsamında 5 gün süren eğitime Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Amasya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Bölüğü ile Amasya İl AFAD Müdürlüğü personeli katıldı. Eğitimde anlatılan bilgiler tatbikatta uygulandı. Enkazda mahsur kalan personel ekipmanların kullanılmasıyla kurtarıldı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmada, S.Ş ve M.Ü isimli şahısların il dışından getirdiği uyuşturucu maddeleri satışa sunacakları bilgisine ulaştı. Şahısların kullandığı araç Merzifon ilçesinde durduruldu ve yapılan aramada 460 gram metamfetamin ve 196 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çiğdemlik, Sarıalan ve Belmebük köylerinde ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verdi. Jandarma Trafik Güvenliği Eğitimi Timi, öğrencilere trafiğin tanımı, emniyet kemeri kullanımı, yolun karşısına geçme kuralları, yaya kaldırımlarının önemi, trafik işaretleri ve anlamları konularında eğitim verdi. Programın sonunda öğrenciler, akülü araçlara binerek uygulamalı trafik eğitimi aldı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada, Ankara'dan uyuşturucu madde getireceği bilgisi üzerine şüphelilerin kullandığı araçta yapılan aramada çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, düzenlediği basın toplantısında zehir tacirlerine yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek, 'size hayatı zehir edeceğiz' sözleriyle uyardı. Amasya Emniyet Müdürlüğü ve Amasya İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 125 operasyonda 154 şüpheli gözaltına alındı ve 18'i tutuklandı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı asayiş ekipleri şubat ayında toplam 238 asayiş olayına müdahale etti. Olaylar sonucunda 2 vatandaş hayatını kaybetti, 126 vatandaş yaralandı. 166 şüpheli şahsa adli ve idari işlem yapıldı. Ayrıca 5 tabanca, 4 av tüfeği ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bin 868 önleyici devriye ve yol kontrol uygulaması gerçekleştirdi. Bu faaliyetler sonucunda 351 aranan şahıs yakalandı ve 27'si tutuklandı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, sorumluluk bölgesindeki trafik kazalarında emniyet kemeri kullanmamaktan kaynaklı can kayıplarını önlemek amacıyla 421 sürücüye broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, trafik kazalarının en riskli olduğu bölgeleri belirleyerek bu bölgelerde eğim, sert viraj ve buzlanma noktalarını işaretledi. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, kent genelinde 29 noktanın riskli olarak belirlendiğini ve trafik kazalarını önlemek amacıyla bu bölgelerde önlemler alındığını açıkladı.
Amasya Valiliği, Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Merzifon ilçesinde düzenlenen operasyonda poşetlerin içinde toplam 517 litre sahte içki ele geçirildiğini açıkladı. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, operasyonun başarılı olduğunu belirterek, halkın sağlığına zarar verenlere fırsat vermeyeceklerini vurguladı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Merzifon ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, poşetlerin içinde toplam 517 litre sahte içki bulundu. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, başarılı operasyonun ardından yaptığı paylaşımda, halkın sağlığına zarar verenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, kahraman jandarma ekiplerini tebrik etti.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 517 litre sahte içki ele geçirildi. Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak ve sahte içki satışına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Merzifon'da belirlenen adrese düzenlenen operasyonda jandarma ekipleri, 517 litre sahte içki buldu. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, operasyonu sosyal medya hesabından duyurarak, halkın sağlığına zarar verenlere fırsat vermeyeceklerini vurguladı ve jandarmayı tebrik etti.
Amasya'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 56'sı sikke olmak üzere toplam 68 adet tarihi eser ele geçirildi. Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Taşova ilçesindeki bir araçta tarihi eserler buldu. Aramada Roma dönemine ait 56 sikke, 9 tarihi obje ve 3 tarihi yüzük tespit edilerek el konuldu. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde sürücü ve yolcular bilgilendirildi, araçların arka ve yan koruma çerçeveleri kontrol edildi.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında kent merkezinde belirlenen 2 eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 6 bin doldurulmuş makaron, 14 bin boş makaron, 14 kilogram kıyılmış tütün ile elektronik sigara sarma makinesi ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, sürücülere olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Uyarıda, kış aylarında kar yağışı ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarının sürücüler için ekstra risk oluşturabileceğine dikkat çekildi. Özellikle kış mevsiminde, sürücülerin araçlarına kış lastikleri taktırmalarının önemine vurgu yapıldı. Kış lastikleri, düşük sıcaklıklarda daha iyi tutunma sağlayarak aracın kontrolünü artırır ve buzlu zeminlerde daha güvenli sürüş imkanı tanıdığı belirtildi. Bu nedenle, sürücülerin kış lastiklerini zamanında taktırmalarının önemli olduğu ifade edildi. Trafik ekipleri, sürücülerin bu uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti suçundan hapis cezası bulunan E.G'yi evinin önünde yakaladı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suluova ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüpheliye ait araç ve eve baskın düzenledi. Yapılan aramalarda 20 gram metamfetamin, 5 gram kubar esrar ve uyuşturucu satışında kullanılan aletler ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Ayrıca, A.K'nın uyuşturucuları F.K'dan temin ettiği belirlendi ve F.K'nın evinde yapılan operasyonda 382,57 gram sentetik uyuşturucu, 2 sentetik ecza, hassas terazi ve 4 uyuşturucu kullanımına yarayan cam düzenek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler A.K. ve F.K'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri tarafından kasım ayında 32 bin 770 araç ve sürücüsü denetlendi. Denetimler sonucunda 823 araç sürücüsüne idari para cezası uygulanırken, 138 araç ve 28 sürücü trafikten men edildi. Ayrıca 23 sürücünün ehliyeti alkollü araç kullanmaktan dolayı geçici olarak alındı. Kasım ayında 17 trafik kazasına müdahale edilirken, 48 kişi yaralandı. Okul servis araçları ve şoförleri de denetlendi ve 14 servis aracına para cezası uygulandı. Taşımalı eğitimde görevli 35 okul servis aracı şoförüne trafik eğitimi verildi. Ayrıca jandarma ekipleri, 98 okulda 683 öğrenciye ve 31 köyde 594 kişiye trafik kuralları konusunda eğitim verdi.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kasım ayı boyunca 57 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele olayına müdahale etti. Yapılan çalışmalarda 103 şüpheli hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Ayrıca 61 düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık ve uyuşturucu suçlarıyla mücadele faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda aranan şahıslardan 45 kişi yakalandı. Tutuklanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Amasya İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, ara tatilin bitmesi ve okulların açılmasıyla okul servis aracı denetimlerini sıklaştırdı. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan karayolu ağında trafik ekipleri tarafından, okul servis araçları ve şoförlerine yönelik denetimler yapıldı. 125 okul servis aracı ve şoförü denetlenirken, trafik kuralları konusunda da bilgilendirme yapıldı. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.