"Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici" - Son Dakika
Dünya

"Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici"

"Fetih 1453" filminin Türkiye'de gösterdiği başarı devam ederken; yabancı basında filmle ilgili tartışmalar sürüyor.

28.04.2012 11:47  Güncelleme: 12:04

Los Angeles Times, "Fetih 1453" filmine yönelik, "iğrenç detaylarla yanlış olan bir şeyi doğru gösterdiği" eleştirilerine yer vererek, " Türkiye'nin büyüyen güçlü ekonomisi, siyasi olarak belirleyici ve güçlü adam rolü ile ortaya çıktığı şu günlerde filmin ileriyi gören bir zamanlaması var gibi görünüyor. Bugünlerde bir Türk olmak memnun edici" yorumunu yaptı.

"Fetih 1453" filminin Türkiye'de gösterdiği başarı devam ederken yabancı basında da tartışılmalar sürüyor. Los Angeles Times gazetesi, eleştirmenlerin, filmin "iğrenç detaylarla yanlış olan bir şeyi doğru gösterdiği" söylemlerine yer vererek, "Türkiye'nin büyüyen güçlü ekonomisi, siyasi olarak belirleyici ve güçlü adam rolü ile ortaya çıktığı şu günlerde filmin ileriyi gören bir zamanlaması var gibi görünüyor. Bugünlerde bir Türk olmak memnun edici" diye yazdı.

ABD'nin saygın gazetelerinden Los Angeles Times, Türkler'in Bizanslılar'ı yenmesini anlatan "Fetih 1453" filminin Türkiye'de çok büyük başarı sağladığını ancak eleştirmenlerin, filmin "iğrenç detaylarla yanlış olan bir şeyi doğru gösterdiği" söylemlerine yer verdi.

Gazete, filmin zamanlamasının geleceğe yönelik olduğunu belirterek, "Türkiye, büyüyen güçlü ekonomisiyle, siyasi olarak belirleyici ve güçlü adam rolü ile ortaya çıktığı şu günlerde Türkiye'de çok sayıda ulusal film yapıldığı için filmin ileriyi gören bir zamanlaması var gibi görünüyor.

Bugünlerde bir Türk olmak memnun edici" değerlendirmesini yaptı.

Bu nedenle kalabalıkların Türk milliyetçiliğini alkışlamasının sürpriz olmadığını belirten Latimes, "İslami" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da filmi "başarılı" olarak tanımladığının altını çizdi.

"Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Bugünlerde Türk Olmak Memnun Edici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement