'Eğitimde Eşitlik Sağlanmadan Sınav Yapmak Doğru Değil' - Son Dakika
Eğitim

'Eğitimde Eşitlik Sağlanmadan Sınav Yapmak Doğru Değil'

\'Eğitimde Eşitlik Sağlanmadan Sınav Yapmak Doğru Değil\'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'nin yerine getirmeyi planladığı sistemi üniversiteye giriş sınavlarına da uygulamak için çalışma başlattığı konuşuluyor.

11.07.2013 01:00

Bu yıl son kez düzenlenen SBS'nin yerine gelecek sistemin detaylarını yavaş yavaş kamuouyuyla paylaşan Milli Eğitm Bakanlığı, benzer bir sistemi üniversiteye giriş sınavına da uygulamaya hazırlanıyor söylentisi, tartışmaya neden oldu.

MEB'in SBS yerine uygulmak istediği sistemde, adayın, 6,7 ve 8. sınıflarda okuldaki başarısının da başarı ortalamasına doğrudan katkı sağlayacak bir yapı oluşturmaya çalışırken, okullardaki not dağılımlarının farklılığından dolayı eğitimdeki eşitsizliğinin artacağını savunanların sayısı da oldukça fazla olmuştu. Bakanlık henüz sistem ile ilgili geri adım atmazken, benzer bir sistemi de üniversiteye giriş sınavı için uygulamak için çalışma başlattığı haberleri de çeşitli tepkilerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Son yıllarda bir çok kez değiştirilen üniversite giriş sınav sistemi, hakkında çıkan 'değişecek' haberleri gelecek yıllardan itibaren sınava girecek adayları şimdiden tedirgin etmeye başladı.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, üniversiteye giriş sınavında yapılması planlanan bu değişikliğin Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetki sınırlarını aştığını belirtirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, YÖK'ün sorumluluğunda olan üniversiteye giriş sınavları ile ilgili çalışma yapmasının sorun yaratabileceğini belirtti. Abbas Güçlü ayrıca, eğitim sistemindeki eşitsizliğin giderilmeden böyle bir uygulamaya geçmenin birçok olumsuz sonucu da beraberinde getirebileceğine değinirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncelikle SBS'nin yerine uygulanacak sistemi netleştirmesi gerektiğini hattırlattı.

Güçlü, sistemin liselere giriş için bile uygulanamaz olduğunu, Türkiye'nin bir çok bölgesinde eğitimin farklı olduğunu ve bu farklılıklara rağmen ortak bir değerlendirme yapmanın imkansızlığına değindi.

İşte Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü'nün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmaları hakkındaki yorumları

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim 'Eğitimde Eşitlik Sağlanmadan Sınav Yapmak Doğru Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement