Kumluca'nın İlk "Z" Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika
Eğitim

Kumluca'nın İlk "Z" Kütüphanesi Açıldı

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'nde bulunan Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesinde yapılan, ilçenin ilk "Z" (Zenginleştirilmiş) kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

12.02.2016 10:27

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'nde bulunan Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesinde yapılan, ilçenin ilk "Z" (Zenginleştirilmiş) kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Kumluca'da ilk "Z" kütüphanenin açılışına, Kaymakam Polat Kara, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim İşleri ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan Şen, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, ilçede ilk "Z" kütüphanenin açılıyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadıklarını söyledi.

Kumluca'nın eğitim kurumları açısından diğer ilçelere göre şanslı olduğunu ifade eden Girgin, "Özellikle ilçemizdeki eğitim kurumlarının yapılmasında hayırseverlerimiz büyük destekte bulunuyor. Okullarımızda değişik kütüphanelerimiz var, ancak bakanlığımızın kriter koyduğu 'Z' kütüphanesi bir tek burada. Buranın yapılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim İşleri ve Yayımlar Daire Başkanımızın büyük katkısı oldu. Kendisine ve bugüne kadar eğitim camiamıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim İşleri ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan Şen de kurum olarak bu türde kütüphanelerin yapılmasını arzuladıklarını ancak imkanlar dahilinde yapılabildiğini söyledi.

Z kütüphanelerin belirli kriterleri olduğunu ifade eden Şen, "Bizler de öğrencilerimizin klasik kütüphane mantığından öte, paylaşımcı bir bilgi alışverişi içinde olmalarını istiyoruz. Z kütüphanelerimiz buna en güzel örnektir. İnşallah bu kütüphanelerimizi her okulumuzda oluşturur, tüm öğrencilerimizin bu kütüphanelerden faydalanmasını sağlarız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kumluca'da ilk olan "Z" kütüphanenin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Daha sonra kütüphaneyi gezen davetliler kütüphane hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Kumluca'nın İlk 'Z' Kütüphanesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement