"Perşembe Konuşmaları" Dizisi Bilgi'de Devam Ediyor - Son Dakika
Eğitim

"Perşembe Konuşmaları" Dizisi Bilgi'de Devam Ediyor

Venedik ve İstanbul Bianelleri, Küratör Vittorio Urbani ve Beral Madra'nın katılımıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tartışılacak.

19.11.2013 14:24

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından iki yılı aşkın süredir düzenlenen "Perşembe Konuşmaları" dizisi, küratör Vittorio Urbani ve Beral Madra'nın katılacağı, Venedik ve İstanbul Bienalleri'nin tartışılacağı "Old and New: Could Biennials Improve?" başlıklı konferans ile devam ediyor.

Bugüne kadar Uluslararası İstanbul Bienali 13 kez, Venedik Bienali ise 55 kez düzenlendi. İki yılda bir düzenlenen bu bianeller, kentte sanat aracılığıyla toplumsal, siyasi, kültürel gerçeklerin yerel ve küresel açıdan tartışılmasına zemin hazırlıyor.

Bu bianeller kentlerdeki kültürel etkinlikleri daha çok geliştirmek açısından bir ortam hazırlasa da ne kadar yeterli oluyor? Küresel iletişim çağında bienallerin bir ömrü var mı? İstanbul Bilgi Üniversitesi, sanatın merkezi Venedik'ten küratör Vittorio Urbani ve İstanbul'dan küratör ve sanat yöneticisi Beral Madra'nın katılımıyla tüm bu konuların ele alınacağı "Old and New: Could Biennials Improve?" başlıklı konferans düzenliyor.

Konferans, "Perşembe Konuşmaları" kapsamında 21 Kasım Perşembe günü saat 18.00'de santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi'nde gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim 'Perşembe Konuşmaları' Dizisi Bilgi'de Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement