Afrika'da Dünyanın En Büyük Beşinci Elması Bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Afrika'da Dünyanın En Büyük Beşinci Elması Bulundu

Güney Afrika ülkelerinden Lesotho'daki Lesteng elmas madeninden, dünyanın en büyük beşinci elması çıkartıldı.

15.01.2018 23:32  Güncelleme: 09:59

Güney Afrika'da çıkartılan elmas, dünyanın en büyük beşinci elması olarak kayıtlara geçti. Madeni işleten İngiltere merkezli Gem Diamonds firması, elmasın 910 karat ve 40 milyon dolar değerinde olduğunu duyurdu.

EN BERRAK SINIFTAN

Gem Diamonds Başkanı Clifford Elphick basına yaptığı açıklamada, söz konusu elmasın en berrak elmas sınıfı olan "D renkli" sınıfından olması ve büyüklüğü itibarıyla çok nadide bir parça olduğunu söyledi.

Elphick, "Madenimizden çıkarttığımız bu son elmas dünyada bugüne kadar çıkartılmış en büyük beşinci elmas olma özelliğine sahip. Madenimizden 2006 yılında 603 karatlık, 2015 yılında ise 357 karatlık başka bir elmas çıkarttık." ifadelerini kullandı.

Afrika\'da Dünyanın En Büyük Beşinci Elması Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Afrika'da Dünyanın En Büyük Beşinci Elması Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Kikikikikiki: Bu elmas benim olsaydı yastigimin altına koyardim 2 0 Yanıtla
  • Umut: Yolda kavga eden iki kişi görürsen bak bakalım oradan bir ingiliz geçtimi O kadar sömürücü başka bir ülke yok Abd yi ve yahudileri bile yöneten ingilizler her taşın altında elleri var ALLAH onlara fırsat vermesin 0 0 Yanıtla
  • Ibo: O Değerli Elmas o Elini Açìp Aç Afrikalı Çoçukların, Ağlayan gözlerin susuzluktan Eleri buruşmuş çoçukların. Onarın Hakkını elinden Alan NEY olsun? Siz Karar verin........... 0 0 Yanıtla

Advertisement