Atso Tarım Kümesi Ur-Ge Kapanış Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Atso Tarım Kümesi Ur-Ge Kapanış Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Tarım Kümesi tarafından 2014 yılından bu yana yürütülen, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi tamamlandı.

13.12.2017 11:00

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Tarım Kümesi tarafından 2014 yılından bu yana yürütülen, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi tamamlandı.

Ekonomi Bakanlığı desteğiyle şirketlerin, uluslararası arenada rekabetçiliğini ve ihracatını artırmak amacıyla yürütülen UR-GE Projesinin kapanış toplantısı, bir restoranda yapıldı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım kümesi tarafından yürütülen UR-GE Projesinin, firmaların hem yurt dışına açılmaları hem yeni pazarlara girmeleri hem de ortak iş yapmanın öğrenilmesi bakımından Antalya'ya örnek olduğunu söyledi.

Türkiye'deki firmaların yapmaları gereken en önemli işlerden birinin ortaklaşma kültürünü geliştirmek olduğunu anlatan Çetin, "UR-GE projeleri bu anlamda çok önemli. Projede bir araya gelen firmalar dış ticaret grubu olarak birlikte fuarlara katılıyorlar, iş görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. Birbirleri arasında bilgi alışverişi oluyor, birbirlerine ticari destek veriyorlar. Bu tür projeler firmalarımızın dünyadaki rakiplerinin pozisyonlarını görmek açısından da çok önemli." diye konuştu.

Antalya'da 2014 yılında başlayan Tarım Kümesi UR-GE Projesi çerçevesinde iki eğitim programından sonra Tunus, Çin, Vietnam, Tayland ve Brezilya pazarlarına yurt dışı pazarlama organizasyonları düzenlendi.

Bu kapsamda, 27-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Tunus'ta SİAMAP Tarım Fuarı, 5-13 Mart 2016 tarihinde Çin'in Şanghay kentinde CAC 2016 Tarım Kimyasalları Fuarı, 2-11 Eylül 2016 tarihinde Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde ikili iş görüşmeleri, Tayland'ın Bangkok kentinde SIMA ASEAN Tayland 2016 Tarım Fuarına katılım sağlandı. Son olarak da 30 Nisan-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Brezilya'nın Ribeirao Preto kentinde gerçekleştirilen Agrishow 2017 Uluslararası Tarım Teknolojileri Fuarı'na katılım gerçekleştirildi.

Toplam 1,3 milyon liralık projenin maliyetinin 1 milyon lirası Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atso Tarım Kümesi Ur-Ge Kapanış Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement