Erdoğan-Putin Görüşmesinin Yankıları - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan-Putin Görüşmesinin Yankıları

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Rusya Federasyonu ile tarım başta olmak üzere ikili ticarette kısıtlamaların tamamen kaldırılması ve tekrar vizesiz uygulamaya dönülmesinin, Türk ekonomisine faydasının kısa sürede görüleceğini belirtti.

10.08.2016 16:07

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Rusya Federasyonu ile tarım başta olmak üzere ikili ticarette kısıtlamaların tamamen kaldırılması ve tekrar vizesiz uygulamaya dönülmesinin, Türk ekonomisine faydasının kısa sürede görüleceğini belirtti.

Matlı, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesinde geleceğe yönelik kalıcı adımlar atıldığını kaydetti. görmekteyiz. Moskova ile Ankara arasında oluşturulacak güven hattıyla olası diplomatik krizlerin önüne geçileceğini vurgulayan Matlı, "12 maddelik hareket planında tarım başta olmak üzere ikili ticarette kısıtlamaların tamamen kaldırılması ve tekrar vizesiz uygulamaya dönülmesi, Türk ekonomisine olan faydasını kısa süre içinde gösterecektir. Ben Türkiye'nin geleceğinden umutluyum. Batı da tavrının yanlış olduğunu elbet anlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral da Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmenin iki ülke ilişkilerinin yeniden tesisi noktasında büyük önem taşıdığını belirtti.

Moral, iki ülke arasında ihracat hedefinin aşılabileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"İş dünyası olarak, Türkiye'nin en önemli ihracat pazarlarından biri Rusya ile hükümet düzeyinde 2016-2019 yıllarını kapsayacak ticari, ekonomik, kültürel ve sanayi işbirliği programı hazırlama kararı alınmasını oldukça önemsiyoruz. İki ülke liderinin de bu süreçte kararlı bir tavır sergilemesi, iş dünyasının moralini yükseltti. Dolayısıyla ben, dünkü toplantıda 2019 yılı için koyulan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini aşabileceğimizi düşünüyorum."

"Yerinde alınmış bir karar"

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek de güven ortamının oluşmasının kriz sonrası düşen ticaret hacminin kısa vadede toparlanmasına vesile olacağını bildirdi. Bilek, "Gelecek hedeflerimiz açısından baktığımızda Rusya ile ilişkilerin tekrar normale dönmesi için atılan bu önemli adımı iki ülke vatandaşları oldukça olumlu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin ile yüz yüze görüşmesini en genel anlamıyla son derece önemli ve yerinde alınmış bir karar olarak değerlendiriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan-Putin Görüşmesinin Yankıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement