İhracatta Rekabet Avantajı Alacak Sigortası ile Sağlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

İhracatta Rekabet Avantajı Alacak Sigortası ile Sağlanıyor

Dünyanın öncü sigortası kuruluşlarından Euler Hermes yetkilileri, Ege İhracatçı Birlikleri işbirliği ile Ege ihracatçıları ile bir araya gelerek ticari alacak sigortaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

01.05.2013 11:41

Dünyanın öncü sigortası kuruluşlarından Euler Hermes yetkilileri, Ege İhracatçı Birlikleri işbirliği ile Ege ihracatçıları ile bir araya gelerek ticari alacak sigortaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ANKARA desteklemiştir. Bugün makine,elektrikli aletler ve kimya ürünleri ihracatımız tekstil ve hazır giyim sektörlerinin başlattığı lokomotif sektör rolünü üstleniyor. Türkiye'nin Çin, Hindistan ve Bangladeş gibi "düşük maliyet' stratejilerini baz alan pazarlara kıyasla rekabet gücü, üretim esnekliği Avrupa ve diğer ihracat pazarlarına yakınlık gibi avantajları bulunuyor."

-"İZMİR İHRACATÇILARI AFRİKA'YA YÖNELEBİLİR"-

Özüner, TİM verilerine göre İzmir'in Türkiye ihracatından yüzde 6.2 oranında pay aldığını ve 2012 yılında toplam 8.5 milyar dolar ihracatı gerçekleştirdiğini belirterek şöyle devam etti: "Ekonomi Bakanlığı verilerine göre Ocak-Eylül 2012 itibariyle İzmir'de 3 bin 943 ihracat yapan firma (Türkiye genelinin yüzde 7.5'i) bulunuyor. AB ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle Türkiye ihracatının içinde AB'nin payı gerilerken, Ege İhracatçı Birlikleri'nin ihracatında Avrupa Birliği'nin payı ise sadece 1 puan gerilemiştir. İzmir iş dünyasının yeni pazarlar Afrika ve Asyaya yönelmesi ihracatın arttırılmasında büyük önem arz ediyor."

-"BİLANÇOYA DUYULAN GÜVENİ DE ARTIRAN BİR ENSTRÜMAN"-

Özellikle yeni pazarlara girerken alacak sigortasının vadeli satışlarda alıcıların iflas etmesi, acze düşmesi ve benzeri nedenlerle vade tarihinde ödemelerini yapmamaları riskini teminat altına alan bir sigorta şekli olduğunu anlatan Özüner şunları kaydetti:

"Alacak Sigortası ticari alacakları garanti altına aldığından bilançoya duyulan güveni de arttıran bir enstrüman. Euler Hermes olarak 40 milyon müşteriden oluşan küresel veritabanımızın sayesinde firmalar dünya çapında alıcılar hakkında sistematik bilgiye erişme imkanına sahip olurken, aynı zamanda doğru alıcıyı seçmelerine yardımcı oluyor ve yeni pazarlarda, yeni alıcılarla güvenli ticaret yapabiliyorlar. İzmir ülkemizin ihracatında önemli ve istikrarlı bir konumda, dolayısıyla rekabetin arttığı günümüz ticaret ortamında alacak riskleri azaltıp daha hızlı ve güvenli yol almak için Sigortanın oldukça yararlı olacağını düşünüyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İhracatta Rekabet Avantajı Alacak Sigortası ile Sağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement