İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi - Son Dakika
Ekonomi

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi

Çin menşeli bazı gazla çalışan anında su ısıtıcılarının Türkiye'ye ithalatında, yüzde 20,12 ile yüzde 59,65 arasında dampinge karşı kesin önlem alınması kararlaştırıldı.

11.07.2014 12:17

Ekonomi Bakanlığı, Çin menşeli bazı gazla çalışan anında su ısıtıcılarının Türkiye'ye ithalatında, yüzde 20,12 ile yüzde 59,65 arasında dampinge karşı kesin önlem alınmasını kararlaştırdı.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksiz Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ tarafından sunulan ve diğer yerli üreticiler Baymak Makine Sanayi ve Ticaret AŞ ile Emas Makina Sanayi AŞ tarafından desteklenen başvuru, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildi. Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "gazla çalışan anında su ısıtıcıları" ürününe yönelik damping soruşturması başlatıldı.

Soruşturma sonucunda, söz konusu ithalatın dampingli olduğu ve yerli üretim dalında maddi zarara yol açtığı ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildi.

Bu nedenle Çin menşeli bazı gazla çalışan anında su ısıtıcısı eşyaların Türkiye'ye ithalatında, yüzde 20,12 ile yüzde 59,65 arasında dampinge karşı kesin önlem alınması kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement