Karacabey'de Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Karacabey'de Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı

Karacabey\'de Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bu yıl ekim ayında yapılması planlanan ‘Karacabey Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları, ‘Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı’ ile devam etti.

21.02.2015 13:26

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl ekim ayında yapılması planlanan 'Karacabey Sempozyumu'nun hazırlık çalışmaları, 'Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı' ile devam etti.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan 'Karacabey Sempozyumu' çerçevesinde 'Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, "Karacabey Sempozyumu bizler için yol gösterici ve önemli bir çalışma olacaktır. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştayla ilçemizin geçmişten bugüne sanayi, ticaret ve ekonomisini tartışacağız. Sempozyum öncesinde yapmaya başladığımız çalıştaylarla swot analizleri gerçekleştiriyor, fırsatları ve tehditleri, güçlü ve zayıf yanlarımızı belirliyoruz. Sempozyumda bu konular detaylarıyla ele alınacak" dedi.

Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu'nun yönettiği çalıştayda, Karacabey'in sanayi, ticaret ve ekonomi açısından güçlü yanları olarak ulaşım kolaylığı ve elverişli mevkii, gıda üretimindeki yüksek payı, gıda ve tarımda hammadde zenginliği, Türkiye'nin en büyük 500 firması içerisinde Karacabey'den 14 firmanın yer alması, sektörel çeşitlilik, hızlı büyümesi ve istihdama katkısı, ortak hareket edebilen güçlü STK'ların bulunması, güçlü markaların varlığı, TİGEM ve TJK'nın birer işletmelerinin Karacabey sınırları içerisinde yer alması gösterildi. Zayıf yanlarının ise, vatandaşların belli bir işte uzmanlaşmak yerine her işte eksik söz sahibi olmayı tercih etmesi, sanayide vasıflı ara eleman eksikliği, tarımda çalışacak işçi eksikliği, üniversite - sanayi işbirliğinin istenilen seviyede olmaması, sanayi alanlarında alt yapı eksikliği, Karacabey'de kazananın parasını ilçe dışında harcaması gibi hususlar olduğu bildirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Karacabey'de Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement