Namık Kemal ve Yenişehir Mahallelerinde Hazine'ye Ait Taşınmazlardaki Tahsisler Kaldırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Namık Kemal ve Yenişehir Mahallelerinde Hazine'ye Ait Taşınmazlardaki Tahsisler Kaldırıldı

Namık Kemal ve Yenişehir Mahallelerinde Hazine\'ye Ait Taşınmazlardaki Tahsisler Kaldırıldı

Ankara'nın Çankaya İlçesi Namık Kemal ve Yenişehir mahallelerinde bulunan, tamamı veya bir kısım paylarının mülkiyetleri Hazineye ait olan bazı taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla tahsisler kaldırıldı.

05.08.2014 09:29

Ankara'nın Çankaya İlçesi Namık Kemal ve Yenişehir mahallelerinde bulunan, tamamı veya bir kısım paylarının mülkiyetleri Hazineye ait olan bazı taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla tahsisler kaldırıldı.

Karar, Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar?Kurulu'nca 15 Temmuz 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Buna göre Ankara Çankaya'da Namık Kemal ve Yenişehir mahallelerinde bulunan, tamamının veya bir kısım paylarının mülkiyetleri Hazineye ait olan bazı taşınmazların; tapu kütüklerinde yer alan şerh, beyan ve belirtmelere uyulmak, tarihi ve kültürel mirası ile kentsel sit niteliği ve bölgenin özgün yapısı korunmak kaydıyla, aslına uygun bir şekilde ve ilgili mevzuatı uyarınca restore edilmek suretiyle öncelikle Maliye Bakanlığı'nca veya Maliye Bakanlığı'nca uygun görülen hallerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Toplu Konut?İdaresi Başkanlığı ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülecek projeler kapsamında değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla tahsislerinin kaldırılması kararlaştırıldı. Karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca 15 Temmuz 2014 tarihinde kararlaştırıldı. Bugün itibarıyla yürürlüğe giren Yönetmelik ile 84/8345 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Konutları Yönetmeliğinin 3. maddesinin birinci fıkrasının "e" bendinde yer alan "Ankara Namık Kemal Mahallesinde bulunan ve çeşitli Bakanlıklara tahsis edilen kamu konutları açısından Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünü," ibaresi ile 37. maddesi yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Namık Kemal ve Yenişehir Mahallelerinde Hazine'ye Ait Taşınmazlardaki Tahsisler Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement