Suluova'da Ipard Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Suluova'da Ipard Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

AMASYA (AA) – Suluova'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 Programı tanıtım toplantısı düzenlendi.

31.12.2015 11:45

AMASYA (AA) – Suluova'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD 2 Programı tanıtım toplantısı düzenlendi.

Suluova Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam Hayatı Taşdan, devletin ve Avrupa Birliği'nin tanıdığı bütün imkanlardan ilçe olarak faydalanmak istediklerini, bunlarla alakalı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Avrupa Birliği yatırımları yanında kırsal kalkınmayı destekleme kurumu yatırımlarından da istifade etmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Taşdan, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği hibelerinden yararlanan İtalya, sadece geçen yıl yaklaşık 40 milyar avro hibe kazanmış. Biz de son dönemde bu programlarda tanıştık ama insanımızın gayreti ve zekasıyla daha fazla istifade edeceğimize inanıyorum. Yine ilçemize birçok yatırımcımızın kırsal kalkınmadan bir çok hibeyi aldığını biliyoruz. Mutlulukla ifade ediyorum ki Suluova kendi bölgesinde en çok IPARD hibelerinden faydalanan ilçedir. Bu noktada besicilerimizi ve  sanayicilerimize kutlamak istiyorum. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum."

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise Suluova'nın üretmeyi bilen insanların şehri olduğunu vurguladı. Ekonomik zenginliği ve çeşitliliği olan Suluova ilçesinin ekonomik anlamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının gelişmişlik endeksinde 76. sırada bulunduğunu bildiren Üçok, "Suluova'da özellikle tarım ve besiye dayalı sanayiyi geliştirmek istiyoruz. Bu manada da ciddi yatırımları aldık. Belediye olarak sanayicimiz ve çiftçimizin, yani üretim yapmak isteyen ve istihdam  yaratmak isteyen her kesimin yanındayız. Umarım besicilerimiz bu hibelerden istifade ederler" dedi.

Daha sonra TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, IPARD 2 Programına ilişkin sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Suluova'da Ipard Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement