Sürücü Destek Sistemleri Test Ettirilmiyor - Son Dakika
Ekonomi

Sürücü Destek Sistemleri Test Ettirilmiyor

Sürücü Destek Sistemleri Test Ettirilmiyor

Otomobillerin sürücü destek sistemleri her geçen gün birbirileriyle yarışıyor.

22.05.2018 12:56

Otomobillerin sürücü destek sistemleri her geçen gün birbirileriyle yarışıyor. Ancak bunları kaçımız kullanıyoruz? Aracınızda olan sürücü destek sistemlerini kaçımız biliyor?

Hangi özellikler test ettirilmiyor?

Yurt dışında yapılan bir araştırmada, araç satın alanların %70'i otomobillerinin özelliklerini bilmeden satın alıyor. Bu özellikler arasında uyarlanabilir hız sabitleme sistemi, otomatik acil frenleme ve şeritte tutma asistanı yer alıyor. Sürücülerin sadece üçte biri bu özellikleri test sırasında deneyimleyebiliyor.

Bu gibi özelliklerin denenememesinin sebeplerinden biri ise bayilerin bu opsiyona sahip olan otomobillerini bünyesinde barındıramaması. Bunun yanında bayi satış elemalarının satış odaklı çalışmaları. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete göre, AgeLab, görüşme yapılan satış elemanlarının sadece% 35'inin gelişmiş güvenlik özelliklerini kapsamlı bir şekilde açıklayabildiğini bildirdi. Ayrıca bu sorunun eğitim eksikliği ve bayilerdeki çok hızlı olan eleman sirkülasyonundan kaynaklandığı da belirtildi.

The post Sürücü destek sistemleri test ettirilmiyor appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Ekonomi Sürücü Destek Sistemleri Test Ettirilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement