TOBB'dan Meclis Üyeleri İçin Eğitim Seferberliği - Son Dakika
Ekonomi

TOBB'dan Meclis Üyeleri İçin Eğitim Seferberliği

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Oda ve borsalardaki meclis üyeleri için başlattığımız 'Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri' projesi TOBB tarihinde bir ilk" "Proje ile 10 bine yakın meclis üyesine eğitimler verilecek"

25.09.2014 17:56

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsalardaki meclis üyeleri için "Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri" projesi başlattıklarını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOBB tarihinde bir "ilk" olan proje ile 10 bine yakın meclis üyesine eğitimler verileceğini ifade etti.

Meclis üyelerinin, TOBB ve oda-borsaların iş dünyası için verdiği hizmetler alanında üçer günlük programlara katıldığını belirten Hisarcıklıoğlu, yaklaşık 150 kişiden oluşan ilk grubun, TOBB ve TOBB ETÜ'de eğitime başladığını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, bilginin en önemli servet olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"365 oda ve borsamızda 10 bine yakın meclis üyemiz var. Hem yaptığımız işler bilinsin, hem de meclis üyelerimiz faydalansın diye bu projeyi hedefledik. Kendi işlerinden ve ailelerinden fedakarlık ederek, maaş almadan hizmet etmeye talip olan meclis üyeleri kendi illerini ve mesleklerini temsil ediyor. Bu anlamda, başlattığımız proje çok önemli."

Şehirler rekabet edecek

Dünyada artık şehirlerin rekabet ettiği bir döneme girildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, tüm üyelerin kendi şehrini en iyi seviyeye yükseltme sorumluluğu taşıdığını belirtti.

Meclis üyelerinin, üyelerin görüşlerini bir üst makama iletmekle yükümlü olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Herkes, 'yatırımcıyı daha fazla nasıl çekeriz?' kaygısı taşımalı. Şehirdeki herkes iş dostu olmalı. Zenginliğin yolu buradan geçiyor. Şehrimizde valimiz, kaymakamımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız ile birlikte olmalıyız. Şehrin ortak geleceği için ortak akıl oluşturmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, ayrıca, başlattıkları Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de konuk olduğu ve meclis üyelerinin sorularını yanıtladığı bilgisini verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOBB'dan Meclis Üyeleri İçin Eğitim Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement