Yıldız: "Doğalgaz Fiyatlarında Düşüş Sağlanmadı" - Son Dakika
Ekonomi

Yıldız: "Doğalgaz Fiyatlarında Düşüş Sağlanmadı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını söyledi.

26.03.2015 15:12  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ile basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız doğalgaz faturalarına değindi. Yıldız bir indirim yapmayı düşünmediklerini söyledi.

DOĞAL GAZA İNDİRİM YOK

Taner Yıldız doğal gazda fiyatlarında indirim beklentileri ile ilgili konuştu. Yıldız indirimin söz konusu olmayacağını belirtip sözlerine şöyle devam etti.

"Doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadı. Dolar bazında gazın fiyatı düştü. TL maliyeti açısından bu düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok"

ZAM DA YAPILMAYACAK

Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişinin yüzde 17-18'ler civarına çıktığını belirterek, "Bunu vatandaşa olduğu gibi yansıtmak demek, fiyatı yüzde 6 daha artırmak demek. Biz böyle bir şeye gitmeyeceğiz" dedi. Dolar ile alıp TL ile sattıkları için aradaki farkın vatandaşın aleyhine gelişebilecek bir fark olduğunu anlatan Yıldız, buna müsaade etmeyeceklerini, kendi içlerinde bunu dengeleyeceklerini söyledi

ELEKTİRİK FİYATLARI

Yıldız kabarık gelen elektirik faturalarına da değindi;

"Elektrik fiyatlarının yarı fiyatına düşmesini belki herkesten daha fazla isteyen birisiyim. Ama bunun bir değeri var, maliyeti var. Biz enerji sektörü olarak kamu genel bütçesine herhangi bir yük olmadan bu sektörü yönetmeye çalışıyoruz."

BİZ PKK İLE DEĞİL IRAK'LA MUHATABIZ

Çözüm süreci başarıya ulaştıktan sonra Kandil Dağı eteklerinde petrol aranacağı şeklinde daha önce çıkan haberleri hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Bakan Yıldız, "Biz bugünlerin olma ihtimalini daha yakın gördüğümüz için 15-16 ay öncesinden bir sözleşme yapmıştık. Ola ki Türkiye, bu hedefine ulaştığında, çözüm süreciyle alakalı Türkiye normalleştiğinde, bizim mutlaka bununla alakalı enerji alt yapısına hazırlıkta bulunmamız lazım diye. Ben inanıyorum, o bölgedeki petrolü arayacağımıza. Diğer 11 sahayla birlikte Türkiye ve Irak'a katkı koyacağına. Oradan çıkacak petrolü, 'PKK ile mi paylaşacaksınız' diye bir kısım arkadaşlar manüpilatif bir soru sordular. Biz PKK ile şu ana kadar çok büyük sıkıntılar paylaştık. Bundan sonra hiçbir artı değeri paylaşmayız. PKK ile paylaşılacak hiçbir şeyimiz olmaz. Biz Irak'la muhatabız" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARIYA ULAŞACAK

Çözüm sürecinin başarılı olacağına inandığını söyleyen Bakan Taner Yıldız, "Bir kısım sıkıntılara rağmen, sayın Akdoğan'ın da dediği gibi şu anda bu sürecin zehirlenmesine dönük bazı işlemler yapılıyor. Biz bu sürecin doğru bir şekilde muhafaza edilmesinden yanayız. İstikrar enerji sektörünün en önemli olgularından bir tanesi. İstikrarın kaybolması halinde projelerin aksayacağını hep beraber gördük. Bizim orada 318 varillik gelir elde edebileceğimiz kuyuları, biz PKK döneminde açamadık. Biz orada bir sükunetin olmasıyla beraber bu çalışmalara başlamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yılın sonunda, böyle bir planlamamız bizim vardı. Ben çözüm sürecinin devama ereceğine dair inancımı bir kez daha burada vurguluyorum. Kandil Dağı eteklerinde Türkiye petrol aradığında, bunun tabi bir sonuç olduğunu inşallah hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Yıldız: "Doğalgaz Fiyatlarında Düşüş Sağlanmadı"
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yıldız: 'Doğalgaz Fiyatlarında Düşüş Sağlanmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • hocadan: Sende fiyat duşurecek göz varmıı yıldız sen ancak zam yaparsın o koltukta hangi yüzle oturuyorsun 13 5 Yanıtla
  • enflasyon yokkkk: Yuzde 25 artti gaz ama enflasyon 5 nasi oluyorsa yatacak yeriniz yok 11 1 Yanıtla
  • akif0434: sen ne işe yararsın acaba neyi doğru yaptın oniki yıldır 6 4 Yanıtla
  • serhat: Yalancisi sen yaalancii 5 4 Yanıtla
  • Xxxy: Ne kadar vicdansız olduğunuzu söylemeye gerek yok bence 7 1 Yanıtla
  • azrail: düşüş olursa sizler nasıl zengin olacaksınız akp hükümetinde ben fakirleştim kardeşim zenginde uçdu gitti küçük esnafmı kaldı artık hep alın bizden. 8 0 Yanıtla
  • serji: Lan taner dolarada dolar demiyorlar artık dölar yuksenten cb başkanın halkamı höstereksiniz farkı 1 0 Yanıtla
  • CCC:MHP ANKARA IL BASKANI: PETROLDAN PKK NIN HISESI VAR SEN BOS BOS KONUSUYON BAKAN SENDEN ALMASINI IYI BILIRLER KORKMA PKK NIN PAYIDIR 1 0 Yanıtla
  • Ahmet: Bu foto ne alaka? 0 0 Yanıtla

Advertisement