1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

01.05.2016 15:33

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kentte düzenlenen kutlama programı için Fatih Caddesi'ndeki eski otogar mevkisinde toplanan Türk-İş, KESK, DİSK, Birleşik Kamu-İş, Eğitim-Sen, CHP Sinop İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Halkevleri üyesi grup, Sakarya ve Atatürk caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Polis tarafından etrafta geniş güvenlik önlemleri alınırken, gruptakiler meydana kontrol noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra alındı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, yüreği alın terinden, demokrasiden ve emekten yana olan herkesin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını söyledi.

"Mücadelemiz birlik ve beraberlik içerisinde, hakkımızı sonsuza dek kazanana kadar devam edecektir" diyen Karadeniz, "Birliğimiz, beraberliğimiz hiç bozulmasın. Ülkemizde terör yaşıyoruz. Terör nereden gelirse gelsin insan canına kıymak kadar kötü bir şey yoktur. Terörün her türlüsünü lanetliyorum." ifadelerini kulandı.

Tertip komitesi adına konuşan Hakan Eker de işçi ve emekçilerin, kapitalist sömürüye, emperyalist saldırıya, işsizliğe, yoksulluğa ve her türlü ayrımcılığa karşı çıkan, iş, ekmek, barış ve özgürlük mücadelesi yürüten herkesin bayramını kutladığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından müzik eşliğinde bir süre halay çeken gruptakiler daha sonra olaysız bir biçimde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement