16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali - Son Dakika
Güncel

16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali

Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, belediye öncülüğünde düzenlenerek dün sona eren 16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali hakkında değerlendirmede bulundu.

01.08.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, belediye öncülüğünde düzenlenerek dün sona eren 16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali hakkında değerlendirmede bulundu.

Kasun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan sürecin gölgesinde festivalin gerçekleştirildiğini söyledi.

Güvenlik kaygısı nedeniyle bu yılki festivalin diğer yıllara oranla daha düşük katılımla gerçekleştirildiğini belirten Kasun, şöyle konuştu:

"16. Munzur Kültür ve Doğa Festvalini, bölgede yaşanan bir çok olumsuzluğun arasında sorunsuz tamamladık. Geçen yıl Suruç'ta meydana gelen katliamdan kaynaklı festivali yapmamıştık. Kurumsallaşmış, önemli bir etkinlik olduğu için bu yıl yapmaya karar verdik. Dersim'deki bileşenler bir araya gelerek festivalin devam ettirilmesi yönünde bir karar aldık. Bu yıl diğer yıllara oranla biraz revize ederek, kültürel, inançsal ve çevre boyutunu ön plana çıkaran bir program hazırlanmıştı. Her şeye rağmen 4 gün boyunca yapılan film gösterimi ve paneller dolu dolu geçti."

Kasun, 15 Temmuz darbe girişimi, ülkede yaşananlar ve bölgedeki sürecin de etkisiyle insanların kente gelmediğini belirterek, "Bunun nedeni yaratılan olumsuz havaydı. Bir darbe girişimi vardı ve bundan kaynaklı olarak insanlar yurt dışından Türkiye'ye ve Dersim'e gelemedi. Bütün bunlara rağmen programımızda yer alan bütün etkinlikler gerçekleştirildi ve festivalimiz sorunsuz tamamlandı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 16. Munzur Kültür ve Doğa Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement