28. Arap Birliği Zirvesi - Son Dakika
Güncel

28. Arap Birliği Zirvesi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, ülkesinin Libya krizinin çözümünde askeri çözüme karşı olduğunu yinelediği bildirildi.

30.03.2017 10:54

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, ülkesinin Libya krizinin çözümünde askeri çözüme karşı olduğunu yinelediği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sisi, Tunuslu mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Libya Başkanlık Konseyi (BK) Başkanı Fayiz es-Serrac ile Ürdün'de düzenlenen 28. Arap Birliği Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Sisi görüşmede, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi'nin Libya'ya komşu ülkelerin rollerinin güçlendirilmesi yönündeki girişimini ve Şubat 2017'de Tunus'ta dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilen üçlü zirvede Libya krizinin çözüm yolları konusunda sergilenen ortak tavrı övdü. Sisi, Libya krizinde askeri çözüme ve yabancı müdahaleye karşı olduklarını kaydetti.

Sibsi ise Libya'da yaşanan gelişmeler ve ülkede yeniden istikrarın sağlanması konusunda Mısır'la işbirliği ve istişareye devam etmek istediklerini vurguladı. Sisi'yi Tunus'a davet eden Sibsi, davete Mısır tarafından olumlu cevap aldı.

Sisi, Serrac ile görüşmesinde de, Mısır'ın Libya'daki siyasi güçlerle gerçekleştirdiği görüşmelerin, diyalog sürecinin Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Siyasi Anlaşma gereğince yeniden başlatılması için etkin bir formül bulunmasını hedeflediğini ifade etti. Görüşmede, Libyalı taraflar arasında diyaloğun devam etmesi için çalışmanın önemine işaret edildi.

Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde gerçekleştirilen 28. Arap Birliği Zirvesi dün akşam sona ermişti. Zirve'nin sonuç bildirisinde, Suriye krizi, Filistin devletinin kurulması, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması, Yemen'deki olaylar, artan İslamofobi ve terör eylemleri gibi başlıklar yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28. Arap Birliği Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement