ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması - Son Dakika
Güncel

ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması

Rus insan halkarı savunucuları, polisin Ferguson'daki olayları görüntülemeye çalışan AA muhabirini kelepçeleyerek gözaltına alması nedeniyle ABD'yi kınadı.

21.08.2014 18:11

Rus insan hakları savunucuları, Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın polis tarafından ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasını kınadı.

Rusya Vicdan Özgürlüğü Enstitüsü Başkanı Sergey Balıhin, ABD'nin ifade özgürlüğünün hakim olduğu bir ülke olarak kabul edildiğini, aslında bu ülkede sıcak olaylarda görev yapan gazetecilerin haklarının korunması açısından büyük sorunlar yaşandığını söyledi.

Amerikan modelinin düşünce ve vicdan özgürlüğünün korunması açısından en iyi model olarak kabul edildiğini belirten Balıhin, "Yine de bu model kötünün iyisi. Bu model, hukuk alanında karşılık bulduğu için iyi kabul ediliyor. Fakat uygulamada bu yasaların göründüğü kadar iyi olmadıkları ortaya çıkıyor. Bu nedenle de polisin gazetecinin hayatını tehdit ettiği kötü durumlar yaşanıyor" dedi.

Basın Özgürlüğü ve Gazetecilerin Haklarının Korunması Komisyonu üyesi Daniil Dondurey de Şaşmaz'a yapılanları kınayarak "ABD'de bu gerçek bir tehdit, çünkü polislerin silah kullanma hakkı bulunuyor. Bu gazetecinin ciddi tehlike atlattığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'de silahsız siyahi Michael Brown'ın (18) polis tarafından öldürülmesinin ardından St. Louis kentinin Ferguson mahallesinde protestolar başlamış, güvenlik güçlerinin göstericelere müdahalesini görüntülemeye çalışan AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kalmış, ölümle tehdit edilerek gözaltına alınmıştı.

Plastik kelepçe takılarak gözaltına alınan Şaşmaz, 5 saat süreyle hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Polisin Aa Muhabirini Gözaltına Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement