ABD Savaş Gemisinin Komutanlarından Ziyaret ve Yemek - Son Dakika
Güncel

ABD Savaş Gemisinin Komutanlarından Ziyaret ve Yemek

ABD Savaş Gemisinin Komutanlarından Ziyaret ve Yemek

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Ege Ports Limanı'na geçen cumartesi günü demirleyen ABD donanmasına bağlı, 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğindeki 'USS Bataan' (LHD 5) adlı amfibi hücum helikopter gemisinin komutanları, Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

06.10.2014 16:36  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Ege Ports Limanı'na demirleyen ABD donanmasına bağlı, 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğindeki 'USS Bataan' (LHD 5) adlı amfibi hücum helikopter gemisinin komutanları, Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ardından ilçenin mülki amirleri 'USS Bataan'a iadeyi ziyaret gerçekleştirdi.

Dokuz yıldır görevli olduğu Basra Körfezi'nden yola çıkan ABD donanmasına bağlı 253.5 metre uzunluğunda 31.8 metre genişliğindeki 'USS Bataan' (LHD 5) isimli amfibi hücum helikopter gemisi, hiçbir limanda konaklamadan geçen cumartesi günü sabah saatlerine Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Ege Ports Limanı'na yanaştı. 40 bin 500 ton ağırlığındaki 'USS Bataan'da beş M1 tankı, 25 hafif amfibik silah, sekiz top, 68 askeri araç, 10 lojistik konteynır, 23 helikopter, altı uçak ve bir hastanenin bulunduğu belirtildi.

ABD'Lİ KOMUTANLARLA GEMİDE ÖĞLE YEMEĞİ

Önümüzdeki salı gününe kadar ilçede personel dinlendirme, liman ziyareti ve kumanya ihtiyacını gidermek üzere kalacak olan 'USS Bataan'ın komutanları, bugün ilçenin mülki amirlerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gemi Komutanı Albay George Vassilakis, ABD Deniz Ataşesi Yarbay John E. Ager ve Deniz Piyade Yarbay Benjamin T. Tippes ile beraberlerindeki heyet, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ile Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'yı makamlarında ziyaret etti. Samimi geçen görüşmeler sonrası ABD'li komutanlar, Aksoy ile Kayalı'yı gemide öğle yemeğine davet etti. İadeyi ziyarette Kaymakamı Aksoy, Belediye Başkanı Kayalı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Arsanoğlu, gemi girişinde askeri manga ile törenle karşılandı. Gemiye alınan protokol üyeleri ile Gemi Komutanı Albay George Vassilakis ve ABD'li üst düzey komutanlar birlikte yemek yedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Savaş Gemisinin Komutanlarından Ziyaret ve Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement