Afganistan'da Uluslararası Nevruz Festivali - - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Uluslararası Nevruz Festivali -

Afganistan\'da Uluslararası Nevruz Festivali -

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, bölge ülkelerinin, sorunların çözülmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

28.03.2014 10:08

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, bölge ülkelerinin, sorunların çözülmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası Nevruz Festivali'ne, ev sahibi Cumhurbaşkanı Karzai'nin yanı sıra Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile yedi ülkeden heyetler katıldı.

Karzai, Nevruz töreninde yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın bölgedeki ülkelerin birliği için fırsat olduğunu söyleyerek, bu ülkelerin bölgedeki sıkıntıların çözülmesi için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Hamid Karzai, "Bölgemizin geleceği birliğimize bağlı. Beraber olunca bölgedeki en büyük problemlerden biri olan terörle daha etkili mücadele edilebilir ve bölgemize barış getirebiliriz" dedi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin de barışın, ekonomik gelişmenin en önemli şartı olduğunu belirterek, ekonomiyi geliştirmek için tüm fırsatlardan yararlanılması gerektiğini söyledi.

Festival nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı, şehir merkezine giden yollar trafiğe kapatıldı.

Beşinci kez düzenlenen festival daha önce İran, Tacikistan ve Türkmenistan'da kutlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Uluslararası Nevruz Festivali - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement