Afyon Hacı Adayları Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Afyon Hacı Adayları Uğurlandı

Afyon Hacı Adayları Uğurlandı

Afyonkarahisar'dan hac ibadetini yapmak için yola çıkan hacı adayları, gözyaşlarıyla uğurlandı.

25.08.2015 15:09

Afyonkarahisar'dan hac ibadetini yapmak için yola çıkan hacı adayları, gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarını uğurlamak amacıyla Ali Çetinkaya Garı girişindeki meydan ile fuar alanında tören düzenlendi. Afyonkarahisar'da hizmet veren özel tur şirketlerinin hacı adayları Ali Çetinkaya Garı'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gidenler ise fuar alanında toplandı. Hacı adayları yakınları tarafından uğurlandı.

Hacı adayları hep birlikte namaz kıldıktan sonra yakınlarıyla vedalaştı. Afyonkarahisar Belediyesi'nin ses sistemi kurduğu meydanda duaların ardından, Kuran okundu. Yakınlarına uzun uzun sarılan hacı adayları, gözyaşlarına boğuldu. Hem kutsal topraklara gitmenin mutluluğunu hem de yakınlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan adayları yüzlerce kişi uğurladı.

Son 1 haftada her gece hacı kafilelerinin yola çıktığı Afyonkarahisar'da en büyük kafile ise Diyanet'in organizasyonuyla yola çıktı. Fuar alanından yola çıkan kafile, ilk olarak Afyonkarahisar Müftülüğü İlahi Korosu'nun seslendirdiği ilahileri dinledi. Kuran tilavetinin gerçekleştirildiği törende konuşan Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu, hacılardan İslam dünyası ve Türkiye için dua etmelerini istedi.

Bu yıl Afyonkarahisar'dan hac vazifesi için 1086 kişinin Suudi Arabistan'a gideceği belirtilirken, hacca gitmeyi bekleyen 22 bin 457 kişi olduğu kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon Hacı Adayları Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement