Aibü'de İki Rektör Yardımcısı Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Aibü'de İki Rektör Yardımcısı Gözaltına Alındı

Soruşturması kapsamında gözaltına alınan akademik personel sayısı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof.Dr. Hayrettin Öztürk'ün de alınmasıyla 28'e yükseldi.

26.07.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soruşturması kapsamında gözaltına alınan akademik personel sayısı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof.Dr. Hayrettin Öztürk'ün de alınmasıyla 28'e yükseldi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada daha önce aralarında AİBÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu'nun da bulunduğu 26 akademik personel gözaltına alındı. Dün akşam Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ile Prof.Dr. Hayrettin Öztürk de gözaltına alındı. Akademisyenlerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan üniversiteden yapılan yazılı açıklamada şimdiye kadar 42 personelin açığa alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizin demokratik yapısının, parlamenter sisteminin, anayasal düzeninin, milli bütünlüğünün, iç barışının ve millet iradesinin hedef alındığı bu hain darbe kalkışmasının hemen ardından ilgili makamlarca kapsamlı bir soruşturma ve yargı süreci başlatılmıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi de bu alçak kalkışmayı 16 Temmuz 2016 tarihinde en sert şekilde kınayan ilk kurumlar arasında yer almış, Senato üyelerimiz 18 Temmuz 2016 tarihinde oy birliği ile aldığı kararla milletimizin birliğine kasteden teröristleri şiddet ve nefretle telin etmiştir. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın en üst düzeyde aldığı kararları süratle uygulamaya koyan rektörlüğümüz, ilgili Kanun Hükmünde Kararname gereğince şu ana kadar 42 personeli açığa almıştır. Konu ile ilgili çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aibü'de İki Rektör Yardımcısı Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement