Sayısız olaya tanıklık etmişti! Gayrettepe'deki "birinci şube" yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Sayısız olaya tanıklık etmişti! Gayrettepe'deki "birinci şube" yıkıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü kampüsündeki "birinci şube" olarak bilinen 10 katlı binanın büyük kısmı yıkıldı. Binanın 50 yıllık tarihi boyunca birçok olaya tanıklık ettiği biliniyor. Yıkım sürecinde, binanın molozlarından bazı avukatlar hatıra olarak taş parçaları aldı.

28.04.2024 14:47  Güncelleme: 15:56

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'de Asayiş Şube Müdürlüğü kampüsündeki "birinci şube" olarak anılan 10 katlı binanın büyük kısmının yıkımı tamamlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü İnşaat Emlak Şube Müdürlüğü koordinesinde, eski ve depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan binanın yıkım işlemleri sürdürülüyor. Yaklaşık 50 yıl önce hizmet vermeye başlayan 10 katlı bina, İstanbul'da yaşanan bir çok olaya da tanıklık etti.

12 EYLÜL DARBESİ SONRASI GÖZALTINA ALINANLAR BURAYA GETİRİLMİŞTİ

Halk arasında "birinci şube" diye anılan bina, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası gözaltına alınanların işlemleri için getirildiği, o dönem terör, kaçakçılık, istihbarat gibi olaylara bakan Siyasi Şube Müdürlüğünün çalışmalarına da şahitlik etti.

Halk arasında 'birinci şube' diye anılıyor! Sayısız olaya tanıklık eden emniyet müdürlüğü binası yıkıldı

HATIRA OLARAK TAŞ PARÇALARI ALDILAR

Zamanla ihtiyaçlara cevap vermemeye başlayan binada en son Trafik Tescil Şube Müdürlüğü 2023'ün ocak ayına kadar hizmet verdi. Şubelerin başka yerlere taşınmasının ardından alınan ekstra önlemlerle yıkımına başlanan binada, işlemler de son aşamaya geldi. Gazetecilerden avukatlara, vatandaşlardan polislere kadar bir çok kişinin koridorlarında beklediği, anılarını biriktirdiği binanın molozlarından bazı avukatların hatıra olarak taş parçaları aldıkları öğrenildi.

Halk arasında 'birinci şube' diye anılıyor! Sayısız olaya tanıklık eden emniyet müdürlüğü binası yıkıldı
Sayısız olaya tanıklık etmişti! Gayrettepe\'deki "birinci şube" yıkıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sayısız olaya tanıklık etmişti! Gayrettepe'deki 'birinci şube' yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mehmet Aydın: Orası ülkenin temeli idi Çakalların kuzuya döndüğü yerdi Umarım malum müteahhitlere peşkeş çekilmez Etiler Polis Koleji gibi 46 12 Yanıtla
    Dejkar: Etiler’deki polis Koleji’ni malum şu anki İstanbul Büyükşehir belediye başkanı 2021 de 208 milyon Euro’ya yabancılara sattı haberiniz var mı arkadaşlar 13 7
  • Halit kamil Göker: orada tövbe aşa ..Allah yok oeygamber izinde deyip işkencenin her türlüsünü görenlerin bilenlerin ve adı çıkmış bir yerdir 25 5 Yanıtla

Advertisement