Antalya Karpuzları Diyarbakır'da Boy Gösteriyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Karpuzları Diyarbakır'da Boy Gösteriyor

Antalya Karpuzları Diyarbakır\'da Boy Gösteriyor

Diyarbakır'da tezgâhlarda boy göstermeye başlayan Antalya sera karpuzları ilkbaharda daha önce getirilen İran karpuzlarının pabucunu dama attı.

17.04.2014 14:30

Diyarbakır'da tezgâhlarda boy göstermeye başlayan Antalya karpuzu kilosu 3-4 TL arasında satılıyor. Antalyalı çiftçilerin serada yetiştirdiği yerli karpuz ilkbaharda vatandaşlar için fiyatı acı olsa da tadı idare eder.

Diyarbakır denince akla ilk gelen meyve olan karpuzun Antalya sera versiyonu kentte görücüye çıktı. Kentte çok sevilen ve oldukça çok tüketilen karpuzlar şu anda kilo fiyatıyla ateş pahası olmasına rağmen yine de tüketiliyor.

Daha önceleri iklim koşullarından kaynaklanan nedenlerle erken yetiştiği için Iran karpuzu getirttiğini söyleyen 20 yıllık seyyar satıcı Mehmet Gencer, geçtiğimiz yıl Iran karpuzunun kilosunu 5-7 TL'ye sattığını belirtti. Antalyalı çiftçilerin karpuz yetiştirmeye başlaması ile Iran karpuzunun çok fazla ithal edilmediğini aktaran Gencer, yerli karpuzun uygun fiyata satıldığını belirtti. Mehmet Gencer, son yıllarda gelişen tarım teknolojisiyle birlikte artık meyve ve sebzelerin yılın her ayında yetiştiğini kaydetti.

"DİYARBAKIR KARPUZUNU SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Yerli karpuzun oldukça rağbet gördüğünü de söyleyen Gencer, karpuzu daha çok esnafın aldığını söyledi. Gencer, Herkesin gözünün ise yine Diyarbakır karpuzunda olduğunu kendisinin de karpuzu sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Antalya Karpuzları Diyarbakır'da Boy Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement