Antalya Mahkemeden 'Kırmızı Fular'ın İadesine 6'ncı Kez Ret - Son Dakika
Güncel

Antalya Mahkemeden 'Kırmızı Fular'ın İadesine 6'ncı Kez Ret

Antalya Mahkemeden \'Kırmızı Fular\'ın İadesine 6\'ncı Kez Ret

Mahkemeden 'kırmızı fular'ın iadesine 6'ncı kez ret *ANTALYA'daki Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan ve daha sonra PKK'ya katılan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, 'kırmızı fular'ın iade talebini altıncı kez reddetti.

27.12.2015 14:41

Mahkemeden 'kırmızı fular'ın iadesine 6'ncı kez ret

*ANTALYA'daki Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan ve daha sonra PKK'ya katılan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, 'kırmızı fular'ın iade talebini altıncı kez reddetti.

Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, Ali Karakuş ve Leyla Nuyan gözaltına alındı. 5 kişiden Karacagil, Sezgin ve Yılmaz 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurtdışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme şartlarıyla tahliye edildi. Aynı tarihlerdeki olaylar nedeniyle Karacagil ile birlikte Naim Doğan, Ersin Elyakut ve Fecri Atasever hakkında da ikinci bir dava açıldı. İki davanın birleştirilmesi sonucunda Ayşe Deniz Karacagil, 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK'ya katıldı.

12 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, kırmızı fuların suçta kullanılmış materyal olabileceği ihtimalini gerekçe göstererek, sanık avukatlarının iade talebini 6'ncı kez reddetti ve duruşmayı erteledi.

Sanık avukatlarından Hakan Evcin, sanıkların el konulan tüm kişisel eşyalarının iade edildiğini hatırlattı. Evcin, kırmızı fuların her duruşmada iadesini istediklerini, mahkemenin ise bu talebi geri çevirmeye devam ettiğini söyledi.

Fuları istemeye devam edeceklerini söyleyen Evcin, Antalya Sanatçılar Derneği'nin Kalekapısı'ndaki lokalden tahliye edilmesiyle ilgili çıkan olaylarda Ayşe Deniz Karacagil'in kız kardeşi Ekin Devrim Karacagil'in haksız gözaltına alındığı iddiasıyla Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtıkları davanın da karara bağlandığını söyledi. Evcin, Ekin Devrim Karacagil'e gözaltında kaldığı süre için 29 lira 70 kuruş maddi, 500 lira da manevi tazminat ödenmesine hükmedildiğini açıkladı. Evcin, bu kararın da temyizde olduğunu aktardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Mahkemeden 'Kırmızı Fular'ın İadesine 6'ncı Kez Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement