Anadolu Yayıncılar Derneğinden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Anadolu Yayıncılar Derneğinden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması Açıklaması

Anadolu Yayıncılar Derneğinden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması Açıklaması

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, milletin vicdanı, sesi, kulağı olan Anadolu medyası için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istedi.

10.01.2021 13:46  Güncelleme: 15:42

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, milletin vicdanı, sesi, kulağı olan Anadolu medyası için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istedi.

Burhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, evrensel meslek ilkeleri, kamu yararı, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla yapılan meslek icrasının, milletin basına duyduğu güveni daha da artıracağını vurguladı.

Basının itibarının önemine dikkati çeken Burhan, "Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya hepimizin arzusudur. Demokrasinin sağlam temellere oturtulmasında gazetecilerin ve dolayısı ile medyanın çok önemli bir yeri vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Burhan, kağıt fiyatlarının artması nedeniyle gazetelerin kapandığını, telif haklarında düzenlemenin yapılmamasından dolayı radyoların, televizyonların sesinin kısıldığını, Türksat ücretlerinin yüksek olması sebebiyle yerel kanalların kilit vurduğunu belirtti.

"Canlarını hiçe sayarak geçen bir yaşam biçimi"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaşanan ekonomik koşullarla beraber sektörde işsizliklerin arttığını, birçok yerel medyanın personel çıkarttığını kaydeden Burhan, "Anadolu medyası bu milletin vicdanı, sesi kulağı, ülkesinin de can damarı. Anadolu medyası için gerekli düzenlemeler bir an evvel yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Basın çalışanlarının karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen görevlerini fedakarlıkla yaptıklarına, gazeteciliğin haber peşinde, toplumsal olaylarda, afetlerde, savaşlarda, çatışmalarda canlarını hiçe sayarak geçen bir yaşam biçimi olduğuna vurgu yapan Burhan, her türlü zorluklara göğüs geren çalışan gazetecileri takdir etti.

Dernek Başkanı Sinan Burhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı ve görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın çalışanlarını rahmetle andı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Yayıncılar Derneğinden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement