Azerbaycan'da "Sahnedeki Türkiye" Konseri - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da "Sahnedeki Türkiye" Konseri

Yunus Emre Enstitüsü'nün "Sahnedeki Türkiye" projesi kapsamında, perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ile klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici Azerbaycan'da konser verdi.

21.04.2015 20:58

Yunus Emre Enstitüsü'nün "Sahnedeki Türkiye" projesi kapsamında, perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ile klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici Azerbaycan'da konser verdi.

Haydar Aliyev Sarayı'ndaki konserde, önce perküsyon sanatçısı Öçal ile Istanbul Oriental Ensemble topluluğu, klasik Türk müziğini çağdaş yorumlarla sundu.

Azerbaycanlı yetkililerin ve Bakü'deki yabancı misyon şeflerinin de katıldığı konsere Azerbaycanlılar yoğun ilgi gösterdi.

Klarnet sanatçı Hüsnü Şenlendirici'nin de sahneye çıkmasıyla popüler şarkılar seslendirildi. Sanatçısı Şenlendirici'nin klarnetinden dökülen İstanbul nağmelerine salondakiler de eşlik etti.

Sanatçı Burhan Öçal'ın darbukayla yaptığı performans, izleyenleri hayran bıraktı. Geleneksel Türk çalgılarıyla klarnetin buluştuğu konserde sanatçılar ayakta alkışlandı.

Konser sonunda, Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Çoşkun ile Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan, sanatçılara çiçek verdi.

Ceylan, Yunus Emre Enstitüsü olarak Türk kültürünü, sanatını, tarihini Türkçeyi, dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, bu faaliyetleri 31 ülkede 40 kültür merkezi aracılığıyla yaptıklarını söyledi.

Faaliyetleri kapsamındaki konserlere bundan sonra "Sahnedeki Türkiye" etiketiyle devam edeceklerini vurgulayan Ceylan, "Türkiye'nin sanatçılarını tanıtmak adına özellikle sahne performanslarını ayrı bir etiketle sunmak istedik. Buna da Bakü'de başladık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da 'Sahnedeki Türkiye' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement