Bae'nin "Terör Örgütü" Listesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Bae'nin "Terör Örgütü" Listesine Tepki

Ürdün İhvan'ının siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi, BAE'nin İhvan'ı terör örgütü listesine almasını kınadı.

16.11.2014 21:19

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İhvan'ı terör örgütleri listesine almasını kınadı.

İslami Çalışma Cephesinden yapılan açıklamada, BAE'nin İhvan'ı terör örgütleri listesine dahil etmesi, "akıl ve mantığın kabul edemeyeceği, hikmet ve güvenilirlikten uzak, keyfice alınan bir karar" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, İhvan'ın "tarihi boyunca şiddet ve terör eylemlerinden uzak duran mutedil bir örgüt" olduğuna dikkat çekilerek BAE'nin aldığı söz konusu karar eleştirildi.

BAE'de dün Bakanlar Kurulu tarafından bir terör örgütü listesi hazırlandığını, listede arasında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır'daki Beyt el-Makdis, Yemen'deki silahlı Husi Hareketi, El Kaide bağlantılı Ensaru'ş Şeria'nın da olduğu 83 örgüt ve hareketin yer aldığı duyurulmuştu.

Suudi Arabistan da geçen mart ayında, arasında Müslüman Kardeşler'in de (İhvan) bulunduğu 8 örgütü, resmi olarak "terör örgütleri" listesine aldı. Mısır, 3 Temmuz'daki darbenin ardından İhvan'ı terör örgütü ilan etmişti. - Ürdün

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bae'nin 'Terör Örgütü' Listesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement