Bakan İslam Roma'ya Gidecek - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam Roma'ya Gidecek

Bakan İslam Roma\'ya Gidecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, kadına yönelik şiddetle mücadelede atılan önemli adımlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi dolayısıyla Roma'da düzenlenecek konferansa katılacak.

17.09.2014 13:34

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadına yönelik şiddetle mücadelede atılan önemli adımlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi dolayısıyla Roma'da düzenlenecek konferansa katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Ağustos 2014 itibariyle yürürlüğe girmesi dolayısıyla, 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde İtalya Dışişleri Bakanlığı ve İtalya Parlamentosu ile Avrupa Konseyi ortaklaşa bir konferans düzenlenecek.

"Korkudan Uzak, Şiddetten Uzak; İstanbul Sözleşmesi'nin Yürürlüğe Girişinin Kutlanması" başlığı ile Roma'da düzenlenecek konferansta, İstanbul Sözleşmesi'ne taraf ülkelerin Bakanlarının metin üzerinde önceden mutabık kalınacak bir beyan metninin bir bölümünü okumaları öngörülüyor.

Bildiriyi İstanbul Sözleşmesi'ne ilk imzayı atan ülke olma özelliği nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın okuması planlanıyor.

Sözleşmenin yürürlüğe girişini kutlamak, kadına yönelik şiddetle mücadelede bütüncül yaklaşımın altını çizmek, sözleşmeyi imzalamak ve kabul etmek üzere üye devletleri ve diğer katılımcı ülkeleri teşvik etmek konferansın hedefleri arasında yer alıyor.

Konferans ayrıca katılımcılar arasında deneyimlerin paylaşılmasına ve ağ oluşturulmasına yardımcı bir platform niteliği taşıyacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan İslam Roma'ya Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement